ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΕΦΕΔΡΕΙΑ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΜΑΝΙΤΑΚΗ – ΑΔΕΔΥ

Τα βασικά σημεία αιχμής της διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων που θα έχουν σήμερα στις 11 το πρωί, στην πρώτη συνάντηση τους ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Τα μέλη του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να θέσουν κόκκινες γραμμές στο διάλογο που ξεκινάει. Οι απολύσεις, η εφεδρεία, η αξιολόγηση δομών και εργαζομένων, τα ειδικά μισθολόγια

και γενικότερα ο τρόπος που θα υλοποιηθεί η Διοικητική Μεταρρύθμιση αναμένεται να συζητηθούν προκειμένου να διερευνηθούν οι κυβερνητικές προθέσεις.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε τη Δευτέρα συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης. Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στις σχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι θα είναι στο πλευρό του Υπουργού κατά το έργο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ότι θα στηρίξουν την  αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών και του προσωπικού, εφόσον δεν τίθεται θέμα απολύσεων. Οι απολύσεις στο δημόσιο αποτέλεσαν βασικό ανασταλτικό παράγοντα των δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης στην όλη διαδικασία της διοικητικής μεταρρύθμισης. Η πλειονότητα των εργαζομένων δεν επιθυμούσε σε καμία περίπτωση να κατηγορηθεί ή να ταυτιστεί με νομοθετικές παρεμβάσεις που οδηγούν σε απολύσεις και αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα