ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ… ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ

Την εξαίρεση των πιλότων και μηχανικών της Πολεμικής Αεροπορίας και των «μάχιμων» τμημάτων των σωμάτων ασφαλείας από τις νέες περικοπές επιδιώκει το Μαξίμου.


Εκτός από το να καταστήσει πιο ευκολοχώνευτο το βάρος από τα εκκαθαριστικά της εφορίας, προτεραιότητα του Μεγάρου Μαξίμου μοιάζει να είναι και η αποφυγή των νέων περικοπών στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου, από τα οποία υπολογίζεται να εξοικονομηθούν πλέον των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Για την ακρίβεια, το κυβερνητικό επιτελείο δεν επιδιώκει να σώσει όλα τα ειδικά μισθολόγια, δεν θα μπορούσε άλλωστε με την τρόικα

να έχει δείξει τις άγριες διαθέσεις της. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βάρος πέφτει στους ιπτάμενους και του τεχνικούς της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και στις «μάχιμες» μονάδες των σωμάτων ασφαλείας. Με άλλα λόγια, ιατροί, δικαστικοί, κληρικοί και άλλες κατηγορίες ειδικών μισθολογίων θα πρέπει να αναμένουν μειώσεις ύψους 10 – 12% το επόμενο διάστημα.

Πόσο εφικτός είναι, όμως, ο στόχος του κ. Σαμαρά, ο οποίος άλλωστε προεκλογικά είχε αναφερθεί στις δύο αυτές κατηγορίες ειδικών μισθολογίων; Από το επιτελείο του αλλά και από το περιβάλλον του κ. Χρήστου Σταϊκούρα διαμηνύεται ότι μία λίστα «ισοδύναμων μέτρων» από τα οποία μπορούν να εξοικονομηθούν από 470 – 650 εκατομμύρια έχουν ήδη εξευρεθεί και παραδοθεί στην τρόικα προκειμένου να εγκρίνει την εξαίρεση, ύψους 90 εκατομμυρίων, των δύο αυτών ομάδων. Στον αντίποδα, πηγές από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ εμφανίζονται αρκούντως επιφυλακτικοί για τη στέρεα βάση των μέτρων που έδωσε στους εκπροσώπους της τρόικας το οικονομικό επιτελείο.

Το ζήτημα αυτό, όπως άλλωστε και οι εφεξής κινήσεις της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας και της… επαναδιαπραγμάτευσης αναμένεται να συζητηθούν κατά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα