Για τη Συρία ενημερώνει σήμερα τη Βουλή ο Βενιζέλος

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Εξωτερικών θα διαβεβαιώσει ότι η χώρα έχει λάβει μέτρα για το μεγάλο θέμα των προσφύγων που πιθανότατα θα προκύψει από την κρίση στη Συρία, δηλώνοντας πως ως χώρα είμαστε σε συνεννόηση τόσο με την ΕΕ όσο και με άλλες χώρες και απαντώντας έτσι σε όσες δυνάμεις θέσουν τέτοιο θέμα.

Χθες πάντως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ

ότι «πριν από ενάμιση χρόνο ζητούσε να διακοπεί κάθε επαφή με το αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ», επαναλαμβάνοντας εξ ονόματος της κυβέρνησης ότι «εμείς κάνουμε αυτά που πρέπει για να προστατεύσουμε συμφέροντα εδώ».

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Εξωτερικών πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει οριστική λύση στη Συρία, με πλήρη αποκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή. «Πρόκειται για μία χώρα-κλειδί για την Μέση Ανατολή. Στόχος είναι μία ειρήνευση και πολιτική λύση μέσω Γενεύης ΙΙ. Τώρα, δεν αρκεί μόνο μία συνάντηση, αλλά ένα σχέδιο μετάβασης σε κατάσταση ευρύτερα αποδεκτό», είπε χθες σε εφʼ όλης της ύλης συνέντευξή του, εκτιμώντας ότι η πίεση που έχει ασκηθεί μετά τους G20 και το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ είναι ισχυρή, ότι η ρωσική πλευρά επίσης κινείται ευέλικτα, πλην όμως το Συμβούλιο Ασφαλείας εμφανίζει αδυναμία στην άσκηση του ρόλου του.

Keywords
Τυχαία Θέματα