Παρηγοριά στους …απλήρωτους των Αμυντικών Συστημάτων

Σημαντική ανάσα, που πάντως δεν μοιάζει αρκετή να σταματήσει το κύμα των αντιδράσεων του προσωπικού των αμυντικών βιομηχανιών, αναμένεται να δώσει σήμερα η κυβέρνηση προς τους 850 εργαζόμενους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. Το προσωπικό της εταιρείας, η τύχη της οποίας θα κριθεί τις επόμενες ημέρες στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, παραμένει απλήρωτο επί μήνες καθώς εντός του 2013 έχουν δοθεί λιγότερα από 2.000 ευρώ σε κάθε έναν εκ των εργαζομένων. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι τα

ΕΑΣ έχουν λαμβάνειν περίπου 1,8 εκατ. ευρώ από παραγγελίες του Ελληνικού Στρατού που έχουν ήδη εκτελεστεί!

Πέραν της εποπτείας της τρόικας επί της επιχείρησης, βασική αιτία ήταν και η αδυναμία των ΕΑΣ να λάβουν φορολογική ενημερότητα προκειμένου να εισπράξουν τα οφειλόμενα.

Η συνήθως για… κακό σκοπό τακτική της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου τακτική αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σήμερα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Στην ΠΝΠ θα προβλέπεται ότι χορηγείται, κατά παρέκκλιση, ασφαλιστική ενημερότητα στα ΕΑΣ προκειμένου και μόνον να εισπράξουν τα οφειλόμενα από τον Ε.Σ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Matrix24.gr, μάλιστα, η συλλογή υπογραφών έχει ξεκινήσει ήδη από χθες και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα όταν και θα υπογράψει το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου. Παρά το γεγονός ότι η λύση της ΠΝΠ είχε συζητηθεί και κατά το παρελθόν, ουδέποτε μέχρι σήμερα προχώρησε κολλώντας είτε στην τρόικα είτε, όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι της εταιρείας, στους διαδρόμους του Υπουργείου Οικονομικών. Οι αντιστάσεις, φαίνεται, ότι κάμφθηκαν και, πλην συγκλονιστικού απροόπτου, το προσωπικό των ΕΑΣ θα δει, μετά από πολλούς μήνες, το χρώμα του χρήματος, χωρίς πάντως να έχει παρέλθει – κάθε άλλο – ο κίνδυνος το ίδιο αυτό προσωπικό να βρεθεί αντιμέτωπο, σε λίγες εβδομάδες, και με την απόλυση.

Keywords
Τυχαία Θέματα