Έρευνα για το σκάνδαλο στη Ζαχάρω μετά τις αποκαλύψεις του matrix24.gr

Με επείγον έγγραφό του, ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής ζητεί να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί η Γενική Διεύθυνση Επιθεώρησης Υπηρεσιών, η Οικονομική Επιθεώρηση Δυτ. Ελλάδας και ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Ηλείας για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.

Στο έγγραφο του κ Λ. Ρακιντζή συγκεκριμένα αναφέρεται: «Ιδιαίτερα επισημαίνονται τα αναφερόμενα στη σελίδα 3 της καταγγελίας “…σκοπός των εμπλεκομένων στη διαγραφή των προστίμων είναι να διευκολυνθούν οι κατηγορούμενοι για κακουργηματικές πράξεις στο

Εφετείο της Πάτρας της 22.1.2014”».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για μια σειρά κακουργηματικών πράξεων, όπως απιστία κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος, απιστία στην υπηρεσία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου κλπ. δεκατρία άτομα μεταξύ των οποίων και ο έκπτωτος πλέον δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος.

Σε αυτό το όργιο παρανομιών και την απώλεια εσόδων για το Δημόσιο ενέχονται πολλοί δημοτικοί παράγοντες αλλά και υπάλληλοι της Πολεοδομίας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας και της ΔΟΥ Πύργου.

Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης ζητεί να συνεξετασθούν και συνεκτιμηθούν οι καταγγελίες με αυτές για τις οποίες είχε δοθεί εντολή στις 18 Νοεμβρίου 2011 για τη διερεύνηση της υπόθεσης με σκοπό τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου..

Υπενθυμίζεται ότι το matrix24.gr έφερε στο φως την περασμένη εβδομάδα το σατανικό σχέδιο του έκπτωτου δημάρχου Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου για την παράνομη διαγραφή των προστίμων που είχε επιβάλει η Πολεοδομία στον Δήμο.

Ποια είναι η ιστορία, η οποία αν δεν αντιμετωπισθεί προκαλεί ζημιά περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο αν βεβαίως δεν κινηθούν άμεσα εισαγγελείς, ΣΔΟΕ και Δικαιοσύνη;

Αυθαίρετα στις καντίνες

Κάποιοι επιχειρηματίες της Ζαχάρως νοίκιασαν από τον Δήμο θέσεις στην παραλία για να τοποθετήσουν κινητές καντίνες. Στον περιβάλλοντα χώρο πέριξ των καντινών οι μισθωτές κατασκεύασαν αυθαίρετα, με αποτέλεσμα η Πολεοδομία, η οποία τότε δεν υπαγόταν στη δικαιοδοσία του Δήμου να επιβάλει πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης.

Τότε οι μισθωτές κατέφυγαν στον δήμαρχο, ζητώντας τη βοήθειά του. Ο Π. Χρονόπουλος, θέλοντας να εξυπηρετήσει τους ψηφοφόρους του, «συλλαμβάνει» την ιδέα να τους απαλλάξει από τις ευθύνες, βάζοντας τον αντιδήμαρχο του Δήμου να πιστοποιήσει ότι τις κατασκευές τις έκαναν εργάτες του Δήμου με υλικά του Δήμου.

Έτσι λοιπόν η Πολεοδομία αποδέχτηκε ως υπεύθυνο ανέγερσης των αυθαίρετων κατασκευών τον Δήμο, και ο δήμαρχος κατάφερε με αυτόν τον τρόπο τη μεταφορά των προστίμων από τους ιδιώτες-ψηφοφόρους του στον Δήμο!

Το σκάνδαλο ολοκληρώθηκε από την Πολεοδομία του Δήμου Ζαχάρως, που ζήτησε και πέτυχε την παράνομη διαγραφή των βεβαιωμένων προστίμων από τη ΔΟΥ Πύργου, παρά το πόρισμα-καταπέλτη οικονομικής επιθεωρήτριας και τη νομοθεσία για τα αυθαίρετα, εκμεταλλευόμενη παλαιότερα έγγραφα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σύμφωνα με τα οποία δεν έχουν αρμοδιότητα επιβολής προστίμων σε αυθαίρετα σε παραλία οι πολεοδομίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα