Οι λόγοι της κάμψης του Ολυμπιακού

Ιδού οι 5 λόγοι που ο μπασκετικός Ολυμπιακός προβληματίζει με την απόδοσή του τον τελευταίο μήνα και έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων το απίστευτο αήττητο σερί του 23-0.

1. Ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα από την έναρξη της χρονιάς, αλλά αυτά κρύβονταν κάτω από το χαλάκι κι αυτό γιατί έτρεχε το σερί σε Ελλάδα και Ευρώπη, οπότε δεν υπήρχε χρόνος για

γκρίνιες. Κι όμως πολλά ματς οι πρωταθλητές Ελλάδας τα κέρδιζαν με το ζόρι, αλλά η σκόνη έκρυβε τις αδυναμίες μέχρι που ήρθαν οι πρώτες κατραπακιές.

2. Ναι, ο Ολυμπιακός παίζει με δύο σημαντικές απουσίες. Ο λόγος για τους Λο και Πέτγουεϊ. Δύο παίκτες βασικοί στα πλάνα του Μπαρτζώκα που τραυματίστηκαν σε μία κρίσιμη περίοδο για τον Ολυμπιακό. Είναι δεδομένο πως η εικόνα των «ερυθρολεύκων» θα ήταν διαφορετική με αυτούς τους δύο, αλλά πρέπει να ζήσουν με αυτό.

3. Λοτζέσκι, Σίμονς και Ντάνστον είναι οι τρεις παίκτες που δεν έχουν κάνει τη διαφορά και δεν έχουν πάρει την ομάδα στις πλάτες τους. Μόνο ο πρώτος έχει ξεχωρίσει σε κάποια παιχνίδια, λόγω του καλού του σουτ από τη γραμμή του τριπόντου, αλλά τίποτα παραπάνω. Στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό εξαφανισμένος.

4. Μια που μιλάμε για εξαφανισμένους, ένας εξ αυτών είναι και ο Βασίλης Σπανούλης. Εφέτος μετρά τραγικά ποσοστά απέναντι στον Παναθηναϊκό, κυρίως λόγω της «πράσινης» άμυνας και του τρόπου που έχει βρει ο Αργύρης Πεδουλάκης για να τον σταματά. Τη Δευτέρα έμεινε στους 3 πόντους, με μεγάλα ποσοστά αστοχίας.

5. Πάνω σε αυτό το θέμα, το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού τον τελευταίο μήνα όπου μετρά συνεχόμενες ήττες είναι ακριβώς αυτό. Ο Βασίλης Σπανούλης. Οταν έλειψε (ΚΑΟΔ) ή κλείστηκε (Αρμάνι, Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκός), ο Ολυμπιακός βραχυκυκλώθηκε και δεν είχε λύσεις σε ασίστ, αλλά και στο καλάθι. Αν, όμως, συμβεί το αντίθετο (βλέπε Φενέρ), τότε ο Kill Bill κάνει θαύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα