Αφήνουν τα… «αγκάθια» γι’ αργότερα

Στους κόλπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρατεί η ηρεμία πριν την καταιγίδα. Αν και σε κάθε κομματική συνεδρίαση όλες οι πλευρές αποφεύγουν να ανοίξουν τα θέματα που αποτελούν «αγκάθια», είναι σαφές ότι όλες οι πλευρές προετοιμάζονται για την τελική μάχη: αυτή που θα ξεκινήσει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, το προσεχές σαββατοκύριακο και θα ολοκληρωθεί στο ιδρυτικό Συνέδριο του κόμματος, το πενθήμερο 11-14 Ιουλίου.

Σβήνουν-γράφουν

Η κάθε πλευρά στέλνει τα μηνύματά της και όλα τα θέματα θα ανοίξουν στη συνεδρίαση του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου. Ο Παναγιώτης

Λαφαζάνης, με συνέντευξή του στη Real News την περασμένη Κυριακή, απέρριψε το ενδεχόμενο απευθείας εκλογής προέδρου από τη βάση και εμφανίστηκε αρκετά «ανεκτικός» ως προς τις συνιστώσες που δεν δέχονται να αυτοδιαλυθούν.
Η «Πλατφόρμα 2010», δηλαδή οι «ρεαλιστές» της Κουμουνδούρου (Παπαδημούλης, Δούρου, Μπαλάφας, Πουλάκης κ.α.) ζήτησαν μετ’ επιτάσεως να αυτοδιαλυθούν όλες οι συνιστώσες και να δημιουργηθεί ένα πραγματικά ενιαίο κόμμα.
Αυστηρό μήνυμα στις συνιστώσες έστειλε, δια της συνέντευξής του στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, διαμηνύοντας ότι «δε θα υπάρχουν διπλές εντάξεις» στον ΣΥΡΙΖΑ. Λέγοντας, δηλαδή, ότι οι συνιστώσες δε θα κρατήσουν την οργανωτική αυτονομία τους, αλλά θα πρέπει να μετατραπούν σε ρεύματα ιδεών και απόψεων, χωρίς κάθετες οργανωτικές δομές.
Χθες, επρόκειτο να κορυφωθεί η συζήτηση για τον «νέο ΣΥΡΙΖΑ», στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας του κόμματος. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες επέλεξαν να μη συζητήσουν επί του θέματος, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, αφού μίλησε και άκουσε τα της τρέχουσας επικαιρότητας, έφυγε, καθώς εκκρεμούσε η συνάντησή του με την ΟΛΜΕ.
Έτσι, η σύγκρουση ως τώρα έχει αποφευχθεί, ενώ τα προσχέδια των Θέσεων και του Καταστατικού θα γράφονται, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ως το πρωί της Παρασκευής, για να τεθούν κατευθείαν υπόψη της Κεντρικής Επιτροπής, το Σάββατο και την Κυριακή.

Τούτων δοθέντων, η συνεδρίαση του σαββατοκύριακου θεωρείται ιδιαιτέρως κρίσιμη, αφού όλες οι πλευρές θα ανοίξουν τα χαρτιά τους -και κυρίως, θα δείξουν τις προθέσεις τους. Θα φανερώσουν, δηλαδή, ως πού είναι έτοιμοι να τραβήξουν το σχοινί…

Keywords
Τυχαία Θέματα