«ΔΥΣΚΟΛΕΣ, ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ, ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ»

Η προγραμματική συμφωνία  των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση θα εφαρμοστεί, όχι όμως τώρα, δήλωσε πριν από λίγο, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός σε διαφορετικό ακροατήριο σήμερα, είπε πάνω κάτω, ότι κι εχθές. Ότι δηλαδή οι επώδυνες αποφάσεις για τα μέτρα θα συνδυασθούν με πολιτικές ανάπτυξης. Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε ξανά για το λόμπυ της δραχμής

το οποίο όπως υποστήριξε είναι ισχυρό εντός κι εκτός Ελλάδος, όμως έχασε την πρώτη μάχη. «Τώρα υπάρχει και το λόμπυ των συμμάχων της χώρας» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος και στις αντιδράσεις που φέρεται να έχουν οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό σχηματισμό, είπε ότι ο οδικός χάρτη που έχει συμφωνηθεί είναι Ευαγγέλιο και θα εφαρμοστεί όπως έχει συμφωνηθεί, όμως, ξεκαθάρισε ότι ο οδικός χάρτης έχει ορίζοντα 4ετίας…

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να συμβάλουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης για περικοπές των δαπανών, όμως καθώς το μαχαίρι έχει φτάσει στο κόκκαλο, όπως χαρακτηριστικά είπε, πρέπει να κάνουν προτάσεις για αύξηση των εσόδων.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «το 2013 θα έχει αναχαιτιστεί η ύφεση και θα έχει περιοριστεί η ανεργία και τα λουκέτα» .

Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τους υπουργούς για το μέχρι τώρα έργο τους και για το γεγονός ότι στηρίζουν τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, ενώ αναφερόμενος στα κονδύλια που θα δοθούν στους ΟΤΑ είπε χαρακτηριστικά: «στραγγίσαμε την τελευταία σταγόνα που υπήρχε για να στηρίξουμε το έργο τους».

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την τοποθέτηση του Κωσταντίνου Μενδάκου στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ στις θέσεις των 4 αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου τοποθετούνται οι Σπύρος Ζιάκος, Χαράλαμπος Δημάδης, Βασίλης Λυκούδης και Γιώργος Γιαννούλης. Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναλαμβάνει η Γαρουφαλιά Καλαμπαλίκη.

Διαβάστε επίσης: ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα