Ο Κ. ΜΕΝΟΥΔΑΚΟΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ Π. ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΣτΕ

Nέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας επελέγη ομόφωνα από το Υπουργικό Συμβούλιο ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού  Δικαστηρίου Κώστας Μενουδάκος, ύστερα από εισήγηση του αρμόδιου Υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Στο πρόσωπο του ανώτατου δικαστή, ο οποίος διαδέχεται στο τιμόνι του ΣτΕ τον αποχωρήσαντα Παναγιώτη Πικραμμένο, ο οποίος διατέλεσε και υπηρεσιακός πρωθυπουργός, συμφώνησαν και οι οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι. Ο κ. Μενουδάκος θεωρείται κατά

κοινή ομολογία δικαστής υψηλού κύρους και εγνωσμένης αξίας, ενώ στην πολυετή διαδρομή του έχει εκδώσει σημαντικές αποφάσεις ως πρόςδρος του 5ου τμήματος του ΣτΕ για θέματα περιβάλλοντος και έχει καθοριστική συμμετοχή στην επεξεργασία  σημαντικών προεδρικών διαταγμάτων. Στο παρελθόν μάλιστα έχει διατελέσει διευθυντής στη Σχολή των Δικαστών και Προϊστάμενος του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης (1998-2001).

Με την ίδια απόφασή του το Υπουργικό Συμβούλιο ακολουθώντας την εισήγηση του κ. Ρουπακιώτη για πιστή τήρηση της επετηρίδας  αποφάσισε  και επέλεξε στη θέση των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου τους αρεοπαγίτες κ.κ. Σπύρο Ζιάκα, Χαράλαμπο Δημάδη, Βασίλη Λυκούδη και Γιώργο Γιαννούλη.

Τέλος στη θέση της αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγη η κ. Γαρυφαλλιά Καλαμπαλίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα