ΔΙΧΑΖΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

08:30 4/8/2012 - Πηγή: Matrix24

«Eπιβλαβή» χαρακτηρίζει η Ρωσία την απόφαση για τη Συρία που η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε με συντριπτική πλειοψηφία, καταγγέλλοντας ότι αυτή ισοδυναμεί με επίδειξη υποστήριξης προς τους εξεγερμένους που αγωνίζονται για να εκδιώξουν από την εξουσία τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.


Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν δήλωσε προς την 193εθνή Συνέλευση ότι το ψήφισμα

που συνέταξε η Σαουδική Αραβία «υποκρύπτει κραυγαλέα υποστήριξη προς την ένοπλη αντιπολίτευση». Η Ρωσία ήταν μεταξύ των 12 χωρών που καταψήφισαν το μη δεσμευτικό κείμενο, το οποίο καταδικάζει τη Δαμασκό και καλεί για μια πολιτική μετάβαση.

Την ίδια ώρα, η Γαλλία ανακοίνωσε πως χαιρετίζει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.  Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Λοράν Φαμπιούς, δήλβσε χαρακτηριστικά πως «το ψήφισμα αυτό, για το οποίο η Γαλλία κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, επιβεβαιώνει τη βούληση της διεθνούς κοινότητας να βρει το δρόμο για μια αξιόπιστη έξοδο από την κρίση. Με το κείμενο αυτό η διεθνής κοινότητα καταδικάζει τις μαζικές και συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία και τη χρήση από το καθεστώς πολεμικών όπλων εναντίον του λαού του».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου (CNS), ο Κούρδος Αμπντέλ Μπασέτ Σάιντα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο ιρακινό Κουρδιστάν, δήλωσε ότι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ έχει χάσει κάθε νομιμότητα.

Ο Σάιντα διαβεβαίωσε ότι οι αντάρτες δεν θα αποσυρθούν από το Χαλέπι, όπου οι πιστές στο καθεστώς δυνάμεις συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς των εξεγερμένων συνοικιών.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα