ΤΟ 1o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΕΡΙΦΟΥ

07:50 4/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Η Σέριφος εκτός από καλοκαιρινό προορισμό για διακοπές, γίνεται πλέον και καλλιτεχνικός προορισμός χάρη στο 1ο Φεστιβάλ Σερίφου.

Της Χαράς Ιωάννου

04/8: Ηλίας Λιούγκος – “Μη σκέφτεσαι γερμανικά”

Ο εξαιρετικός καλλιτέχνης Ηλίας Λιούγκος θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα βασισμένο σε τραγούδια δικά του και φυσικά τού Μάνου Χατζιδάκι, μεταφέροντας την ατμόσφαιρα όπως τη διδάχτηκε επί 20 χρόνια δίπλα στο μεγάλο Έλληνα συνθέτη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 ενότητες:

*Μάνου Χατζιδάκι: Αποσπάσματα από τους κύκλους: “Μεγάλος Ερωτικός”, “Ρωμαϊκή Αγορά”, “Αντικατοπτρισμοί”, “Λαϊκή Αγορά”,

“Αμέρικα-Αμέρικα” και άλλα τραγούδια του συνθέτη.

*Ηλία Λιούγκου: “Το φιλί μου ταξιδεύει”, “Της Ιστορίας το ποδήλατο”, “Θα τραγουδήσω απόψε για μένα” “Κωμοπόλεις” και ανέκδοτα τραγούδια που σύντομα θα κυκλοφορήσουν.

*Τραγούδια άλλων συνθετών: Μίκη Θεοδωράκη, Νίκου Ξυδάκη, Ορφέα Περίδη, κ.α..

Ηλίας Λιούγκος: τραγούδι, Δέσποινα Στεφανίδου: πιάνο, τραγούδι

05/8: «Φύση και άνθρωπος» για φωνή και πιάνο

Ώρα για κλασικούς ήχους και μελωδίες! Η υψίφωνος Διονυσία-Νιόβη Κλαυδιανού και ο πιανίστας Στέφανος Νάσος θα τραγουδήσουν για τη φύση και τον άνθρωπο! Οι δύο μουσικοί με σπουδές σε Ακαδημίες του εξωτερικού και διεθνή καριέρα θα παρουσιάσουν έργα πέντε συνθετών του 20ου αιώνα, που εξυμνούν τη φύση και κάποια προτερήματα του ανθρώπου, χωρίς όμως να κρύβουν και τις αδυναμίες του!

Τα έργα της συναυλίας: La courte paille του Francis Poulenc, Πέντε ελληνικές λαϊκές μελωδίες του Maurice Ravel, Ο Μεγάλος Ερωτικός του Μάνου Χατζιδάκι, Πέντε νέγρικα τραγούδια του Καταλανού Xavier Montsalvatge, Επιλογή τραγουδιών του Kurt Weil (Je ne t’aime pas, Youkali, Nanna’s lied, Speak low, My ship).

Διονυσία-Νιόβη Κλαυδιανού: υψίφωνος, Στέφανος Νάσος: πιάνο

06/8: Νέα παιδιά με κοστούμια παλιά – «Ένας αιώνας ελληνικό τραγούδι, 1912-2012»

Ένας αιώνας τραγούδι, 1912-2012: οπερέτα, ρεμπέτικο, ελαφρό, λαϊκό, έντεχνο, σύγχρονο… Μια ‘αναδρομή’ στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, με συνθέσεις που φέρνουν στη μνήμη τους μεγάλους ανθρώπους μας που έφυγαν για πάντα, τα παιδικά μας χρόνια, τα δικά μας γλέντια, τους χορούς και τις χαρές. Ένα πιάνο, ένα μπουζούκι και τέσσερις φωνές ντύνουν μελωδίες αγαπημένες για να μας ξεναγήσουν στα περασμένα και στα τωρινά και να μας αποδείξουν ότι η μουσική είναι άφθαρτη, πάντα συγκινητική και ευπρόσδεκτη, ότι η μουσική, όσο κι αν μείνει κλειδωμένη στο χρονοντούλαπο, ποτέ δεν πεθαίνει! Καλή σας διασκέδαση, λοιπόν!

Οικοδεσπότες: Αμαλία Ασκορδαλάκη, Γιώργος Λιάκος, Μαρία Ξυπολιτά, Δημήτρης Σαμαρτζής, Μουσική επιμέλεια και πιάνο: Βασίλης Χαρδαλιάς

Mπουζούκι: Δημήτρης Λιόλιος, Σκηνική Επιμέλεια: Άννα Μαχαιριανάκη

07/8: Σοφία Βόσου – «Καλοκαιρινός Αυτοσχεδιασμός»

Μια από τις πιο μελωδικές φωνές του τόπου μας έρχεται με την καλύτερη διάθεσή της στο νησί μας. Η Σοφία Βόσσου, με τη μεστή βελούδινη φωνή, θα μας συντροφεύσει αυτή την αυγουστιάτικη νύχτα, συνεπικουρούμενη από την αύρα το

Keywords
Τυχαία Θέματα