«ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ» Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ Ε. ΝΤΥΝΑΝ

07:35 4/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Μισθό για μόλις ένα μήνα του τρέχοντος έτους έχουν λάβει οι εργαζόμενοι στο «Ε. Ντυνάν», με το νοσοκομείο να οφείλει, αλλά και να του οφείλονται εκατομμύρια ευρώ.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Σε «εθελοντές» έχουν μετατραπεί οι 1200 εργαζόμενοι στο Ερρίκος Ντυνάν, οι οποίοι, ενώ εργάζονται κανονικά, από τις αρχές του 2012 έχουν βάλει στο πορτοφόλι τους μόνο το μισθό ενός μήνα.

Σύμφωνα με το σωματείο των γιατρών του νοσοκομείου, η δυσμενής οικονομική κατάσταση οφείλεται στα χρέη του «Ε. Ντυνάν» προς

το ΙΚΑ, τα οποία ανέρχονται στα 16 εκατ. ευρώ, αλλά και στα χρέη του Ιδρύματος προς το νοσοκομείο που αγγίζει τα 15,5 εκατ. ευρώ.

Η λύση του διακανονισμού κρίθηκε ιδανική για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά η δόση των 680 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως που θα έπρεπε να καταβάλει το νοσοκομείο, αποδείχτηκε πως ήταν αδύνατον να συγκεντρωθεί, την ώρα μάλιστα που δεν έχει διευκρινιστεί πως θα καταβληθεί η οφειλή του ΙΚΑ.

Πάντως, σύμφωνα και με τους εργαζόμενους, το νοσοκομείο έχει ξεπεράσει προβλήματα του παρελθόντος και ουσιαστικά χρειάζεται πίστωση χρόνου από την πολιτεία για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, αφού επλήγη σημαντικά από τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συγκεντρώνοντας χρέη που ξεπέρασαν τα 24 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα