Διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στο νέο ΤΤ με περικοπές στους μισθούς

Έτσι, διασφαλίζονται οι 3200 θέσεις εργασίας με τον όρο ότι θα γίνουν περικοπές μεσοσταθμικά της τάξεως του 30% από την ΣΣΕ της ΟΤΟΕ. Επίσης πρόκειται να ληφθεί πρόνοια ώστε να προστατευτούν οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι ενω θα προηγηθεί διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών. Στη συμφωνία της διοίκησης και των εργαζόμενων προβλέπεται ότι θα προταθεί πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης και εθελουσίας εξόδου και το οικονομικό αποτέλεσμα αυτού του προγράμματος θα συνδιαμορφώσει

τη τελική μεταβολή του μισθολογικού κόστους.Η ανακοίνωση καταλήγει πώς στόχος και των δύο πλευρών είναι η εύρυθμη και επιτυχής λειτουργία του «Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος Α.Τ.Ε».

Η συμφωνία έρχεται μόλις 24ώρες αργότερα από την ανακοίνωσή ότι το ΤΤ σπάει σε καλή και κακή τράπεζα κατά τα πρότυπα της Αγροτικής Τράπεζας, ενόσω η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι δεν ευωδόθηκε η πώληση τράπεζας, υστερα από τις μη δεσμευτικές προσφορές που είχαν κατάθέσει τέσσερεις τραπειζικοί «μνηστήρες».

Παρά το σπάσιμο σε καλή και κακή τράπεζα, για την καλή διασφαλίζονται οι καταθέσεις, ενώ η κακή θα τεθεί υπό εκκαθάριση και θα αποζημιώνουν οι μέτοχοι, που συνιστούν το 70% του μετοχικού κεφαλαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα