Στην κηδεία του Μεχμέτ Αλι Μπιράντ παρέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρακολούθησε τη νεκρώσιμη ακολουθία από την εξέδρα των επισήμων και λίγο αργότερα απέδωσε τα συλλυπητήριά του στην σύζυγο του εκλιπόντος, η οποία ξέσπασε σε λυγμούς και στηρίχθηκε στην αγκαλιά του στον αυλόγυρο του τεμένους του Τεσβίκιε στην Κωνσταντινούπολη.

Στην περιοχή του τεμένους είχε διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ η δημαρχία της περιοχής είχε αναρτήσει σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στο τέμενος μεγάλα πανό με τη φωτογραφία του δημοσιογράφου που τον αποχαιρετούσαν με την επιγραφή «Λυπούμαστε … Ένα φύλλο ημερολογίου έχει πέσει. Τώρα δεν

έχουμε 32η μέρα». Η 32η μέρα ήταν το εμβληματικό τηλεοπτικό πρόγραμμα του Μεχμετ Αλί Μπιράντ.

Νωρίτερα συλλυπητήρια επιστολή παρεδόθη στην σύζυγο του εκλιπόντος, Τσεμρέ Μπιράντ, από τον υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο. «Η είδηση του θανάτου του Μεχμέτ Αλί Μπιράντ προκάλεσε θλίψη στη δημοσιογραφική και πολιτική οικογένεια της χώρας μας», αναφέρει στην επιστολή του, προσθέτοντας: «Προσωπικά διατηρώ ακόμα και θα διατηρώ πάντα ζωντανή τη μνήμη της ευγένειας της προσωπικότητάς του αλλά και της μαχητικότητας και της αποφασιστικότητας με την οποίαν συνέβαλε στο να πρυτανεύσει ψυχραιμία και νηφαλιότητα σε δύσκολες στιγμές που έζησαν οι χώρες μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα