«Η προκαταρκτική μπορεί να ερευνήσει την υπόθεση χωρίς περιορισμούς»

Παρ’ όλα αυτά με βάση τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η διερεύνηση της υπόθεσης της θα γίνει χωρίς περιορισμούς. «Η προκαταρκτική εξέταση μπορεί και πρέπει να ερευνήσει χωρίς περιορισμούς την όλη υπόθεση», δήλωσε σε συνέντευξή στην εφημερίδα «Realnews».

Σαφείς ήταν και οι αιχμές του για την στάση, που κράτησε στην ολομέλεια της Πέμπτης ο ΣΥΡΙΖΑ και Φώτης Κουβέλης

σημείωσε πως «η καλπολογία και οι αντιπαραθέσεις για τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί στη Βουλή , όντως δεν τιμούν το πολιτικό σύστημα και την ουσία της πολιτικής».

Παρότι υπογράμμισε ότι υπάρχουν προβλήματα συντονισμού στο εσωτερικό της κυβέρνησης, προτείνοντας την σύσταση ένα άτυπο όργανο το οποίο θα ενοποιεί επιμέρους πολιτικές αποφάσεις, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Φώτης Κουβέλης διερωτήθηκε: «Να συνεργαστούμε με το ΣΥΡΙΖΑ με ποιό πολιτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, με ποιά πολιτική διαφορετική από αυτή που ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ για την παραμονή στο ευρώ, με ποιά μεταρρυθμιστική πολιτική».

Ενώ στο επίπεδο της υπάρχουσας προγραμματικής συμφωνίας των τριών κυβερνητικών εταίρων, ο Φώτης Κουβέλης προτείνει την άμεση αναπροσαρμογή των πόρων του ΕΣΠΑ για δράσεις κοινωφελούς εργασίας , απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και κατάρτισης. Τονίζει, μάλιστα, ότι οι δημόσιες δαπάνες για την εκτέλεση έργων δίνουν σχετική δυνατότητα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα