Διαμαρτυρία για το βίαιο θάνατο της αδέσποτης σκυλίτσας στα Νέα Στύρα

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ταβέρνα όπου συνέβη το περιστατικό.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας στο λιμάνι των Νέων Στύρων Εύβοιας σκότωσε μπροστά στα μάτια πελατών και περαστικών την αδέσποτη σκυλίτσα με το όνομα Μάγκυ, χτυπώντας το ζώο στο κεφάλι με μια καρέκλα. Τα ουρλιαχτά του ζώου άκουσαν φιλόζωοι, οι οποίοι έσπευσαν επί τόπου και κάλεσαν στην Αστυνομία που δήλωσε αναρμόδια καθώς η περιοχή ανήκει στην δικαιοδοσία του Λιμενικού.

Ο δράστης αφού παραδέχτηκε ενώπιον και όσων δεν τον είδαν ότι σκότωσε το ζώο, έφυγε

από το σημείο όταν έφθασαν από το Λιμενικό ένας άνδρας και μια γυναίκα για να καταγράψουν το συμβάν γύρω στις 01:30.

Καταγγελία εις βάρος του δράστη κατέθεσαν στο Λιμεναρχείο Νέων Στύρων Εύβοιας οι αυτόπτες μάρτυρες και ο Κώστας Λ. -ιδιοκτήτης της ψησταριάς- αναζητήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο θηλυκός σκύλος -ηλικίας μόλις 3,5 μηνών- με σπασμένο κεφάλι μεταφέρθηκε από την Αργυρώ Γκελέρη εθέλοντρια του σωματείου Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης στο κτηνιατρείο της Ειρήνης Ταπούτης στη Νέα Λάμψακο Χαλκίδας αλλά λόγω της μη ανατρέψιμης κατάστασης του αποφασίστηκε να του γίνει ευθανασία στις 07:30 το πρωί της Παρασκευής.

Είναι αξιοσημείωτο πως μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει στο «facebook» πως θα συγκεντρωθούν για να διαμαρτυρηθούν περισσότεροι από 2.300 άνθρωποι. Η κτηνίατρος η οποία εξέτασε το άτυχο κουτάβι εμφανίστηκε συγκλονισμένη από τη βιαιότητα των χτυπημάτων που δέχθηκε αυτό με μια καρέκλα, με αποτέλεσμα η διάσωσή του να είναι αδύνατη.

Με πληροφορίες από το www.zoosos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα