«ΔΕΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ»

«Το πεδίο της διαπραγμάτευσης είναι ορθάνοιχτο για μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή ακύρωσης του μνημονίου», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως «δεν υπάρχει επιλογή εξόδου από το ευρώ». 


Κανείς δεν θέλει να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, αποσαφηνίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

και διευκρινίζει ότι αν αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης, δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες.

Ερωτηθείς για τις πολιτικές παροχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας τονίζει πως «δεν υποσχεθήκαμε να πετάμε λεφτά από τα παράθυρα, υποσχεθήκαμε το αυτονόητο: να αντιμετωπίσουμε την κρίση μπαίνοντας σε ένα δρόμο ανάπτυξης. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται να στηριχθούν οι πιο αδύναμοι, να ενισχυθεί η ζήτηση, να παίξει το ρόλο του ένας παραγωγικά ανασυγκροτημένος δημόσιος τομέας, όπως σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες».

Απαντώντας στην οξεία κριτική που δέχεται από τον Αντώνη Σαμαρά, τον κατηγορεί πως «εκπέμπει ένα λόγο διχαστικό, βγαλμένο από τη δεκαετία του ’50. Προσπαθεί να βγάλει από το ντουλάπι της Ιστορίας διαχωριστικές γραμμές για να μας κάνει να ξεχάσουμε το μνημόνιο. Ωρες – ώρες αναρωτιέμαι αν έχουμε απέναντί μας τη ΝΔ ή την ΕΡΕ. Δεν θα τα καταφέρει όμως. Ο λαός μας θα σφυρηλατήσει μια νέα ενότητα και θα τους προσπεράσει».

Ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει την άποψη ότι «δεν χρειάζεται η αστυνομία να οπλοφορεί όταν περιφρουρεί διαδηλώσεις», υπογραμμίζει πως «δεν είναι όλοι οι μετανάστες εγκληματίες, ούτε όλοι οι εγκληματίες μετανάστες» ενώ όσον αφορά τις πολιτικές νομιμοποίησης δηλώνει: «Αν είναι κάποιος χρόνια στην Ελλάδα και εργάζεται, πρέπει να έχει χαρτιά και ένα καθεστώς νόμιμης παραμονής. Το να μπορεί υπό τέτοιες συνθήκες να φέρει τη γυναίκα και τα παιδιά του δεν είναι τόσο παράλογο. Οι Ελληνες της Διασποράς απέκτησαν αυτό το δικαίωμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα