«Χωρίς την ΔΗΜΑΡ η χώρα θα ήταν εκτός του ευρώ»

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, χαρακτηρίζει ως συνεκτικό στοιχείο την συμμετοχή του κόμματός τους στην κυβέρνηση και τονίζει ότι «έδωσε αποτελέσματα θετικού χαρακτήρα για την κοινωνία και απέτρεψε μέτρα και ρυθμίσεις που θα επιβάρυναν ακόμη περισσότερο τους ήδη επιβαρυμένους πολίτες. Για παράδειγμα απετράπησαν περικοπές σε μισθούς και συντάξει από το πρώτο ευρώ». Τονίζει, μάλιστα, ότι «Με δική

μας επιμονή προωθείται το δίχτυ προστασίας για τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας». Ξεκαθαρίζει, πάντως, ότι «δεν θα υπήρχε κυβέρνηση χωρίς την ΔΗΜΑΡ και η χώρα θα πήγαινε πάλι σε εκλογές, με αυτονόητη την πολιτική ρευστότητα και την βέβαιη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη».

Παράλληλα, καθησυχάζει την φημολογία για απολύσεις στο Δημόσιο υπογραμμίζοντας ότι «Από το 2010 μέχρι τα τέλη του 2015 ο αριθμός των απασχολουμένων θα έχει μειωθεί κατά 150.000 με συνταξιοδοτήσεις» και σημειώνει ότι «οποιαδήποτε πολιτική απολύσεων είναι επομένως περιττή και δεν αποδίδει κανένα δημοσιονομικό όφελος». Αναφερόμενος στους χειρισμούς της τρόικας ο Φώτης Κουβέλης ξεκαθαρίζει ότι «η τρόικα και οι Ευρωπαίοι εταίροι οφείλουν να καταλάβουν και να αποδεχθούν ότι η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όριά της».

Ο Φώτης Κουβέλης εκτιμά, πάντως, ότι η παραδοχή της αστοχίας από την πλευρά του ΔΝΤ αναφορικά με τον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή «δημιουργεί την ανάγκη μαζί με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία, να γίνει τροποποίηση και συμπλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής». Σε αυτό το σημείο διευκρινίζει ότι η τροποποίηση αφορά «κυρίως σε μέτρα που επέφεραν τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα, όπως η αύξηση του ΦΠΑ και η υπερφορολόγηση των πολιτών».

Τέλος, Αν και απαντά ρητά για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, τονίζει όμως ότι «στόχος της ΔΗΜΑΡ είναι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για μια συμμαχία ευρύτερων δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και της πολιτικής οικολογίας, που αρνούνται καθεστηκυίες πολιτικές και πρακτικές, οι οποίες μας οδήγησαν στην κρίση».

Keywords
Τυχαία Θέματα