Σε δίκη ο «εκπρόσωπος Τύπου» του Μπιν Λάντεν

Στις ΗΠΑ βρίσκεται ο γαμπρός και γνωστός ως «εκπρόσωπος Τύπου» του Οσάμα μπιν Λάντεν, Σουλεϊμάν Αμπού Γκάιτ, ο οποίος εντοπίστηκε στην Ιορδανία και εκδόθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου

και θα δικαστεί.

Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, ο Αμπού Γκάιτ έπαιξε ρόλο στη συνωμοσία που οδήγησε στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τονίζει ότι βρισκόταν στο πλευρό του Μπιν Λάντεν από τον Μάιο του 2001 μέχρι και το 2002, μιλώντας εκ μέρους της Αλ Κάιντα και ξεκαθαρίζοντας ότι οι επιθέσεις όπως αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου θα συνεχιστούν.

O συλληφθείς εργαζόταν ως δάσκαλος στο Κουβέιτ, ωστόσο έχασε την υπηκοότητα μετά τις επιθέσεις τις 11ης Σεπτεμβρίου.

Πάντως, το γεγονός ότι ο Αμπού Γκάιτ θα δικαστεί στη Νέα Υόρκη προκαλεί αντιδράσεις και εντός ΗΠΑ. Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οταν εντοπίζονται άνθρωποι σαν τον Αμπού Γκάιτ, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι είναι να τον βάλεις σε πολιτικό δικαστήριο.

Αυτός ο άνθρωπος θα έπρεπε να μεταφερθεί στο Γκουαντάναμο».Από την πλευρά της κυβέρνησης Ομπάμα το σχόλιο που έγινε είναι ότι στόχος του Λευκού Οίκου είναι να κλείσει η συγκεκριμένη στρατιωτική βάση. «Ο πληθυσμός στο Γκουαντάναμο πρέπει να μειωθεί, όχι να αυξάνεται», τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα