Συνεργασία αριστερών δυνάμεων ζητά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

21:48 9/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ τονίζει ότι είναι απαραίτητο ο ΣΥΡΙΖΑ «να περάσει σε ένα δεύτερο κύμα ριζοσπαστικοποίησης», που θα φέρει «ένα δεύτερο κύμα αριστερών πολιτικών ανακατατάξεων», δίνοντάς του προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας και από κει και πέρα «οι πολιτικές και κινηματικές εξελίξεις θα πάρουν την μορφή χιονοστιβάδας». Ο κ. Λαφαζάνης

υπογραμμίζει ότι τότε «ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει έναντι της Νέας Δημοκρατίας».

Ερωτηθείς εάν με τους υπάρχοντες πολιτικούς χειρισμούς από την πλευρά της κυβέρνησης, ο κ. Λαφαζάνης επισημαίνει ότι «τα έσοδα του προϋπολογισμού του 2013 σχεδόν καταρρέουν. Το τρίτο μνημονιακό πρόγραμμα οδηγείται σε αδιέξοδο και ναυάγιο […] Ο συνήθης μνημονιακός φαύλος κύκλος των μέτρων που φέρνουν νέα μέτρα βρίσκονται πολύ κοντά μας, ίσως το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο».

Σχετικά με το ζήτημα της ΑΟΖ, ο κ. Λαφαζάνης τονίζει ότι «η Ελλάδα χρειάζεται όσο ποτέ μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική», ξεκαθαρίζοντας ότι «αυτή δεν μπορεί να ασκηθεί με την παραδομένη κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία τελεί υπό ομηρία και κηδεμονία». Παράλληλα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι «ζούμε πολύ επικίνδυνες εθνικά ώρες και στην Ελλάδα και την Κύπρο» και σε αυτό το πλαίσιο επισημαίνει πως «η Τουρκία του Ερντογάν, πίσω από τις λεκτικές αβρότητες, κλιμακώνει τις προκλήσεις και είναι ορατός ο κίνδυνος η τροϊκανή οικονομική ερείπωση να καταλήξει με εθνικές περιπέτειες και τραγωδίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα