ΧΑΝΓΤΖΟΥ: ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Όταν η Τέχνη ξεφεύγει από το πλαίσιο που ορίζει ένας (βαρετός) καμβάς.

Την επιτελική πόλη Χανγτζού πάνω στο δέλτα του ποταμού Γιανγτσέ στην Ανατολική Κίνα επέλεξαν -άγνωστο γιατί- οι καλλιτέχνες της Magic Art 2012.

Οι Κινέζοι δημιουργοί θα εκθέσουν εκεί στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο τα πρωτότυπα έργα τέχνης τους μέχρι τις 6 Αυγούστου. Τα εκθέματα είναι επικεντρωμένα στη μαγεία ή καλύτερα στην οπτική ψευδαίσθηση. Δεκάδες έργα τέχνης τρισδιάστατα κατασκευασμένα συνδυάζουν το φανταστικό

με το πραγματικό. Οι θεατές μπορούν να θαυμάσουν από κοντά και να συμμετέχουν προσωπικά στις αναπαραστάσεις παραμυθιών όπου δράκοι ξεχύνουν από τα ρουθούνια τους φωτιές, φάλαινες που κολυμπούν έξω από τα κύματα και ποδήλατα που εκτοξεύονται από το κάδρο στις αίθουσες των γκαλερί. Οι πίνακες δεν περιορίζονται στα πλαίσια που ορίζεται από τον επίπεδο καμβά και τον τοίχο, αλλά επεκτείνονται στο χώρο. Για ορισμένους κριτικούς τα συγκεκριμένα 3-D έργα απεικονίζουν ανεκτίμητα αριστουργήματα της τέχνης, για τους θεατές πάντως περισσεύει η διασκεδαστική πλευρά του θέματος, παρά η μουσειακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα