ΤΕΤΑΡΤΕΣ ΣΤΟ ΡΟΥΦ

Video Art. Κάθε Τετάρτη. Στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο «το Τρένο στο Ρουφ» σε μία πρωτότυπη και δημιουργική συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης. Ο Ιούλιος στην πόλη δεν είναι βαρετός.

Της Χαράς Ιωάννου

Τα έργα, τα οποία θα προβάλλονται στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ όλο τον Ιούλιο, κάθε Τετάρτη στις 10 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο, αποτελούν διαφορετικές προσεγγίσεις από αφηγήσεις ταξιδιών, περιπλανήσεις, συναντήσεις και προσωπικές εκμυστηρεύσεις

στο όριο μεταξύ φανταστικού και πραγματικού, ιδιωτικού και πολιτικού.

Οι Κορεάτες YOUNG-HAE CHANG HEAVY INDUSTRIES παίρνουν τη σκυτάλη στις 18 Ιουλίου με την «Τέχνη του ύπνου». Η παραγωγή του 2006 με τον πρωτότυπο τίτλο «The art of sleep» είναι ένα flash animation μόνο με κείμενο και μουσική. Το κείμενο, που ακολουθεί το ρυθμό της μουσικής, αποτελεί τον καυστικό μονόλογο ενός άυπνου αφηγητή, που αγωνιά για τη σημασία και το ρόλο της τέχνης σήμερα.

Το ξεχωριστό αυτό αφιέρωμα, κλείνει στις 25 Ιουλίου με το «Suicide» (2003) της Shelly Silver. Ένα βίντεο μεγάλου μήκους, που παίρνει τη μορφή μιας ερασιτεχνικής ημερολογιακής καταγραφής του ταξιδιού και των σκέψεων της Αμάντα, που υποδύεται ή ίδια η καλλιτέχνης. Γράφοντας το σενάριο παράλληλα με τα γυρίσματα και το μοντάζ, η καλλιτέχνης επιτρέπει στα κινηματογραφημένα συμβάντα να επηρεάσουν τη ροή της ιστορίας, καθώς αυτή εξελίσσεται. Με αυτόν τον τρόπο, χάνονται τα όρια μεταξύ αυτοβιογραφίας και μυθοπλασίας, σε μια μελαγχολική ιστορία αποξένωσης και περιπλάνησης.

στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ παρουσιάζονται καθημερινά εκτός Κυριακής θεατρικά happenings και μουσικά live καθώς και η ομαδική έκθεση 30 ελλήνων εικαστικών με τίτλο «Αποσκευές» σε επιμέλεια Ίριδας Κρητικού.

Πληροφορίες: Τετάρτη 18 και 25 Ιουλίου στις 10 το βράδυ, είσοδος ελεύθερη Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, www.totrenostorouf.gr , Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως – Προαστιακός Ρουφ, (10΄ με τα πόδια από το στάση Μετρό «Κεραμεικός») Τηλέφωνο: 210-5298922, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Βασ. Γεωργίου Β’ 17 -19 & Ρηγίλλης, Αθήνα, 10675, www.emst.gr , τηλέφωνα: 210 92.42.111 – 3, Fax: 210 92.45.200.

Keywords
Τυχαία Θέματα