ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ

Η κυβέρνηση λέει ψέματα ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε την τρόικα Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη να ζητήσουν έκτακτη σύνοδο κορυφής για την εκπόνηση νέου

προγράμματος για την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την πρωινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, λέγοντας πως όταν μιλούν για νέο μεσοπρόθεσμο εννοούν τρίτο Μνημόνιο και όταν μιλούν για ισοδύναμα εννοούν νέες περικοπές μισθών, συντάξεων και εφάπαξ. «Εγκλωβισμένη στις υπογραφές και στις δεσμεύσεις της [η κυβέρνηση] δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στο δράμα που ζει ο λαός», δήλωσε και έκανε λόγο για πλήρη παράδοση της κυβέρνησης και αδυναμία να θέσει οποιοδήποτε αίτημα επαναδιαπραγμάτευσης. «Εκτελεί εντολές της τρόικας και δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον», υποστήριξε.

Ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε ως απόδειξη των λεγομένων του το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν ζήτησε την αλλαγή των επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, παρά την αποτυχία του προγράμματος και διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να συναντηθεί με τους κ.κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ -αν και του έχει ζητηθεί- επειδή είναι εντεταλμένοι υπάλληλοι και όχι πολιτικοί εκπρόσωποι. «Δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση μαζί τους», είπε και κάλεσε την κυβέρνηση να πράξει το ίδιο και να διεκδικήσει -έστω και τώρα- αντί της συνάντησης με υπηρεσιακούς παράγοντες, μία έκτακτη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών για την αναζήτηση νέου σχεδιασμού για την ελληνική περίπτωση.

«Πολύ απλά, το πρόγραμμα δεν βγαίνει», υπογράμμισε. «Τα νέα μέτρα είναι σκέτος παραλογισμός, που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χρεοκοπία και εκτός της ευρωζώνης», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα