ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΣΤΗΝ ΞΑΠΛΩΣΤΡΑ

Αστυνομικές περιπέτειες και θρίλερ που κολλάνε στο μυαλό και ξυπνάνε τις αισθήσεις. Τα καλύτερα βιβλία αστυνομικής λογοτεχνίας από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε τιμές «κρίσης». Πόσα βιβλία χωράνε στην βαλίτσα των διακοπών σου;

Της Χαράς Ιωάννου

 ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ

Η Λίμπι Ντέι ήταν επτά όταν η μητέρα και οι δύο αδελφές της δολοφονήθηκαν στην αποκαλούμενη Σατανιστική Σφαγή του Κίνακι. Εκείνη κατάφερε να διαφύγει και να αναγνωρίσει στο πρόσωπο του δεκαπεντάχρονου

αδελφού της τον δολοφόνο. Είκοσι τέσσερα χρόνια αργότερα η δυσλειτουργική Λίμπι, προκειμένου να επιβιώσει, πουλά την ιστορία της. Έτσι αναγκάζεται να ανατρέξει στο παρελθόν, να ξαναζήσει τα γεγονότα από την αρχή, βήμα προς βήμα, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει πως τελικά η σωτηρία της απέχει πολύ ακόμη.

«Με το πρώτο της βιβλίο, τα Αιχμηρά αντικείμενα, έγινε γνωστή ως η διάδοχος του Στίβεν Κινγκ, κάνοντας ακόμη και τον μετρ του τρόμου να υποκλιθεί στο συγγραφικό της ταλέντο. Σ’ αυτό το αστυνομικό θρίλερ, η Τζίλιαν Φλιν επιστρέφει με μια δυνατή και τρομακτική ιστορία, ικανή να προκαλέσει ρίγη ανατριχίλας ακόμη και στους πιο καλά μυημένους αναγνώστες των ψυχολογικών θρίλερ».

Τίνα Μανδηλαρά, BIG FISH

Τζίλιαν Φλιν

ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ

Σελίδες: 480

Λιανική τιμή: 11,00 €

μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη

 MISTERIOSO

Πανικός καταλαμβάνει τη σουηδική κοινωνία όταν ο ένας μετά τον άλλο δολοφονούνται οι μεγαλοεπιχειρηματίες της χώρας. Προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση το ταχύτερο δυνατόν και χωρίς άλλες απώλειες, ο Αρχηγός της Αστυνομίας συστήνει την επίλεκτη Ομάδα Άλφα. Αν και ετερόκλητο σύνολο, η ομάδα καλείται να συλλάβει τον «Δολοφόνο των Ισχυρών», που τρυπώνει στα σαλόνια τους χωρίς να αφήνει ίχνη, ακούει τζαζ παραμονεύοντας στο σκοτάδι και σκοτώνει πάντα με δύο πυροβολισμούς στο κεφάλι.

Με χειρουργική ακρίβεια ο Arne Dahl ανατέμνει τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα και γράφει ένα σφιχτό και συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα, το οποίο αγαπήθηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

«Ο Άρνε Νταλ είναι ίσως ο πιο ταλαντούχους απ’ όλους τους σκανδιναβούς συγγραφείς. Η οξυδέρκεια της ματιάς του είναι εντυπωσιακή. Εξίσου εντυπωσιακή είναι η χωρίς φτιασίδια πολιτικής ορθότητας εικόνα της σουηδικής κοινωνίας στα μυθιστορήματά του».

Πέτρος Μάρκαρης, ΤΑ ΝΕΑ (Βιβλιοδρόμιο)

Arne Dahl

MISTERIOSO

Σελίδες: 496

Λιανική τιμή: 11,00 €

 ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ

Ένας σουηδός κριτικός λογοτεχνίας με διασυνδέσεις στις ΗΠΑ σκοτώνεται κατά τον πλέον διαβολικό τρόπο σε ένα αποθηκάκι του αεροδρομίου Νιούαρκ, έξω από τη Νέα Υόρκη. Το αεροπλάνο της SAS από τη Στοκχόλμη είναι γεμάτο, αλλά τώρα υπάρχει μια θέση ελεύθερη και ο δολοφόνος την κλείνει. Το μόνο που γνωρίζει η σουηδική αστυνομία είναι ότι ένας ασυνήθιστα βίαιος δολοφόνος επιβαίνει σε ένα αεροπλάνο με προορισμό τη Στοκχόλμη. Αλλά δεν ξέρουν ποιος είναι. Μια ειδική μονάδα από την Εθνική Υπηρεσία Έρευνας Εγκλημάτων πηγαίνει στο αεροδρόμιο της Αρλάντα. Τα

Keywords
Τυχαία Θέματα