ΑΣΑΝΤ: ΣΤΟΧΟΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ δήλωσε ότι οι δυτικοί εχθροί της χώρας του δεν έχουν ως στόχο μόνον τη Συρία, αλλά όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Του Γιώργου Βλαβιανού

Μετά από την συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής της Μαχλίς (της Ιρανικής Βουλής) χθες στη Δαμασκό, ο Ασαντ προέβη στη δήλωση αυτή προσθέτοντας ότι παρά τις προσπάθειες των δυτικών χωρών και

κάποιων γειτονικών χωρών να αλλάξει η πολιτική της Συρίας «η κυβέρνηση της Συρίας θα παραμείνει σταθερή στις άμυνες της για τα δικαιώματα των εθνών».

Ο Σύρος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι οι Σύροι δεν πρόκειται να επιτρέψουν τις συνωμοσίες των ξένων κάτω από όποιες προϋποθέσεις. Ο Ιρανός αξιωματούχος Αλλαεντίν Μποτουζερντί είπε ότι η ασφάλεια της Συρίας εξαρτάται από αυτή του Ιράν και επεσήμανε ιδιαιτέρως την καθολική υποστήριξη της Τεχεράνης στη Δαμασκό.

Εν τω μεταξύ όπως έγραψε η βρεταννική εφημερίδα «Τέλεγκραφ» ένα μυστικό δίκτυο Σύρων αντικαθεστωτικών εκπαιδεύεται στην Κωνσταντινούπολη από Αμερικανούς και Βρετανούς ώστε να παράξει την καλύτερη, όπως υπολογίζουν, υποστήριξη στους αντάρτες που μάχονται με τον στρατό του Ασαντ. Η εκπαίδευση γίνεται όπως γράφει η εφημερίδα σε οικίες κοντά στον Κεράτειο Κόλπο.

Η εκπαίδευση επικεντρώνεται κυρίως στην επόμενη μέρα, ποιος και πως θα έχει τον έλεγχο της Συρίας, πως θα αποκλεισθούν οι σκληροπυρηνικοί κλπ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δώσει προς το παρόν 25 εκατομμύρια δολάρια στους αντιπάλους του Ασαντ, ενώ η Βρετανία 5 εκατομμύρια λίρες.

Κύριος στόχος τώρα είναι ουσιαστικά η προπαγάνδα καθώς σε πολεμικές καταστάσεις παίζει ρόλο πρωτεύοντα. Όπως γράφει η εφημερίδα η Μίνα αλ Χόμσι (πρόκειται για ψευδώνυμο φυσικά) είναι από τις πρώτες αποφοίτους της προσπάθειας αυτής. Έχει δημιουργήσει δίκτυο στο Ιντερνετ με τον τίτλο «Μπάσμα» και κύριο έργο του είναι να μεταμορφώνει τα βιντεάκια που παίρνουν με τα κινητά τους τηλέφωνα  οι Σύροι μαχητές, σε υποφερτή εικόνα που θα μπορούσε να προβληθεί από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα