ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, ΚΑΤΩΤΑΤΟΙ ΜΙΣΘΟΙ – ΔΩΡΑ- ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Με ανοικτή τη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καλεί την Τετάρτη τους κοινωνικούς εταίρους σε συνάντηση για το εργασιακό.

Έτσι, ανοίγει και τυπικά ο διάλογος για τον οποίο άλλωστε, έχει δεσμευτεί το υπουργείο στην Τρόικα των δανειστών, από την προηγούμενη επίσκεψή τους στη χώρα μας.

Ο κατάλογος θεμάτων συζήτησης είναι μακρύς, με τον υπουργό να υποστηρίζει πως όσα έχει περιγράψει σε προηγούμενη επιστολή του δεν είναι περιοριστικά, και ότι μπορεί να προστεθούν όλα τα

θέματα, που οι κοινωνικοί εταίροι κρίνουν αναγκαίο να συζητηθούν.

Το εργασιακό παραμένει ανοικτό, με τις αποζημιώσεις κυρίως όσον αφορά στη συνταξιοδότηση των ΔΕΚΟ να μπαίνουν στο προσκήνιο.

Σταθερά στο τραπέζι του διαλόγου είναι και ο κατώτατος μισθός, όχι μόνον όσον αφορά στον τρόπο που αυτός θα διαμορφώνεται αλλά και το ύψος του. Με δεδομένη δε, την κυβερνητική πρόθεση για πλήρη διακοπή του επιδόματος που έχει αντικαταστήσει τον 13ο και 14ο μισθό στο δημόσιο και αντίστοιχη περικοπή στις συντάξεις, δεν αποκλείεται το θέμα να τεθεί και όσον αφορά στον ιδιωτικό τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα