ΑΓΩΝΙΑ ΤΕΛΟΣ – ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ 80.615 ΜΑΘΗΤΕΣ

Ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, για χτους 116.173 μαθητών που συμμετείχαν στις εξετάσεις. Τα αποτελέσματα αναρτώνται στην ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr.

Πριν από λίγο, το υπουργείο Παιδείας έδωσε

συγκεντρωτικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ανήλθε σε 116173 άτομα. Συνολικά εισήχθηκαν στις ανώτατες σχολές και τα ΤΕΙ 80. 615 μαθητές, εκ των οποίων 15.000 τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και ειδικές κατηγορίες. ΟΙ

Στα Πανεπιστήμια εισάγονται 45.559, ενώ  στα ΤΕΙ 32.689. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου,  φέτος το ποσοστό επιτυχίας είναι μεγαλύτερο από πέρυσι.

Συγκεκριμένα, ανήλθε στο 69% έναντι 62% το 2011.

Σύμφωνα με τις Γενικές Τάσεις, όπως ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας:

Στο 1ο Πεδίο,  άνοδος καταγράφεται σε βασικές σχολές όπως Νομική, Φιλολογία,  Ψυχολογία, Σχετική πτώση στις παιδαγωγικές σχολές.

Στο 2ο Πεδίο, άνοδος υπάρχει στα τμήματα Φυσικής, ενώ σε μερικά τμήματα Χημείας καταγράφεται πτώση. Σε άνοδο οι βάσεις στα τμήματα πληροφορικής και στις στρατιωτικές σχολές.

Στο 3ο Πεδίο, μικρή άνοδος παρατηρείται στις φαρμακευτικές, ιατρικές και νοσηλευτικές σχολές.

Στο 4ο Πεδίο, οι αυξομοιώσεις είναι το γενικό χαρακτηριστικό. Άνοδος στο Πολυτεχνείο πτώση στα τμήματα Πολιτικών Μηχανικών. Σε υψηλότερα επίπεδα οι βάσεις σε  Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στο 5ο Πεδίο, άνοδο παρατηρείται στα οικονομικά, στη δημόσια διοίκηση και τα τμήματ Λογιστικής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Οι υποψήφιοι μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν επίσης ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου θα εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, προκειμένου να αναρτηθούν στα σχολεία εντός της ημέρας, πιθανότατα το μεσημέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα