«ΑΡΓΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ»

Βολές κατά της κυβέρνησης για το γεγονός ότι «περιορίζει» την επαναδιαπραγμάτευση στην επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής αναμένεται να εξαπολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr,  στην Κουμουνδούρου βλέπουν «άλλη μια αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση», αφού διαπιστώνουν ότι η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και η μείωση της φορολογίας

έχει βγει εντελώς από την ατζέντα της κυβέρνησης, καθώς η επαναδιαπραγμάτευση έχει περιοριστεί στο αίτημα για επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να καταγγείλει και το γεγονός ότι ήταν η ελληνική κυβέρνηση που είχε απορρίψει την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής. Στελέχη της Κουμουνδούρου επικαλούνται σχετική έκθεση του ΔΝΤ υπέρ της επιμήκυνσης της προσαρμογής τον περασμένο Μάρτιο , η οποία είχε απορριφθεί από την κυβέρνηση Παπαδήμου, επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου.

Το στίγμα των προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, έδωσε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Παπαδημούλης. Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο κ. Παπαδήμουλης τόνισε στον ΒΗΜΑ Fm ότι «στην έκθεση του ΔΝΤ του περασμένου Μαρτίου, στη σελίδα 18, παρ. 21 προκύπτει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και πέραν του 2014 και η κυβέρνηση απέρριψε αυτή την πρόταση, με το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο θα κλόνιζε την αξιοπιστία της χώρας και την αφοσίωσή της στους στόχους του συμφώνου σταθερότητας» «Εμφανίζουν ως δική τους διεκδίκηση την επιμήκυνση, την οποία απέρριψαν πριν από 5 μήνες, μετά από πρόταση του ίδιου του ΔΝΤ», συνέχισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, που χαρακτήρισε ως «λογικό παραλογισμό» το «δόγμα Στουρνάρα», κατηγορώντας τον υπουργό Οικονομικών ότι «πρεσβεύει ότι προϋπόθεση για να συζητήσουμε στο μέλλον την αλλαγή του Μνημονίου, είναι η πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή του».

Keywords
Τυχαία Θέματα