Αρχίζουν ξανά οι περιοδείες Βενιζέλου

Εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ανάδειξης των γραμματέων ανά τομέα πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και η ανάδειξη γραμματέων σε περιφερειακές, νομαρχιακές και δημοτικές οργανώσεις ανά την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, σε ειδική σύσκεψη που προγραμματίζεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών στην Ιπποκράτους θα μπουν οι τελευταίες πινελιές για την οργάνωση διήμερου πολιτικοεπιστημονικού συνεδρίου στην επέτειο ίδρυσης

του κόμματος την 3η Σεπτέμβρη, με στόχο να αναδειχθεί η προσφορά του ΠΑΣΟΚ στην χώρα μέσω της σύγκρισης της κατάστασης που επικρατούσε στην Ελλάδα το 1974 και αυτής στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Οι ‘κακές γλώσσες’ πάντως, επιμένουν ότι η σύσκεψη θα γίνει μεταξύ στενών συνεργατών του Ευάγγελου Βενιζέλου και όσων πολιτικών στελεχών απαιτούνται, όχι όμως με επίσημη σύγκληση του Πολιτικού Συμβουλίου, καθώς στην επόμενη τέτοια συνεδρίαση θα πρέπει να συζητηθούν τα οικονομικά του κόμματος και το πόρισμα των ελεγκτικών εταιριών που βρίσκεται ήδη στα χέρια του προέδρου…

Το βάρος πάντως πέφτει και πάλι εν πολλοίς στον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο που πιάνει από αύριο το νήμα της επιστροφής στις προ του ανασχηματισμού περιοδείες του ανά την χώρα. Αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, θα περιοδεύσει στην Κρήτη, όπου και αναμένεται μεταξύ άλλων να δώσει τις απαιτούμενες «εξηγήσεις» για την απόφασή του να συγκροτήσει νέα δικομματική αυτή την φορά κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή σε καίρια πόστα του ίδιου και την ανάληψη υπουργικών θώκων από πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Στην Ιπποκράτους πάντως, θεωρείται ότι η κίνηση αυτή έχει αποδώσει πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ, που καταφέρνει να συγκρατήσει τη δημοσκοπική δύναμη που ανέκτησε σε έναν βαθμό με την στάση του στο θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ. Ο κ.Βενιζέλος μάλιστα αναμένεται να τοποθετηθεί και ειδικά για την στάση που θα κρατήσει στο εξής για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης το κόμμα, αλλά και να «εξηγήσει» , εφόσον χρειαστεί, την αναγκαιότητα ψήφισης του νέου πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή. Την ίδια ώρα, θα επιτεθεί εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ και θα κρατήσει αποστάσεις από τη ΔΗΜΑΡ, επιχειρώντας να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ ως τον μόνο εκφραστή της δημοκρατικής παράταξης που διεκδικεί τον χώρο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Μετακόμιση

Και όλα αυτά ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες μετακόμισης του ΠΑΣΟΚ στο κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να «κληρονομεί» το ιστορικό γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου (το οποίο διατήρησε και ο Κώστας Σημίτης ως πρόεδρος του κόμματος) στον έκτο όροφο. Αυτή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, παρότι τυπικά το κόμμα θα διατηρήσει την έδρα του στην Ιπποκράτους ως τα τέλη Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα