Το «Satisfaction» γίνεται το πρώτο Νο1 των Rolling Stones

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 1962 από τον Μπράιαν Τζόουνς που ήταν και ο πρώτος ηγέτης του, αλλά τελικά επικράτησε η συνεργασία του τραγουδιστή Μικ Τζάγκερ και του κιθαρίστα Κιθ Ρίτσαρντς οι οποίοι συνέθεταν στίχους και τραγούδια.

Οι πρώτες μουσικές συλλογές της μπάντας ήταν κυρίως covers αμερικανικών μπλουζ και των R&B τραγουδιών. Το κομμάτι, “(I Can’t Get No) Satisfaction”, καθιέρωσε τους Stones ως την πρώτη εκτέλεση Ροκ

και στις 10 Ιουλίου του 1965 έγινε η πρώτη Νο 1 επιτυχία τους.

Σε όλη τη διάρκεια της πορείας του το συγκρότημα έχει στο ενεργητικό του 55 μουσικές συλλογές και είχε φτάσει στην κορυφή των βρετανικών και αμερικάνικων 32 φορές.

Έχουν πωλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια μουσικές συλλογές παγκοσμίως.

Το 1989 οι Rolling Stones εντάχθηκαν στο αμερικανικό Rock and Roll Hall of Fame, και το 2004 πήραν την 4η θέση στους 100 μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών του περιοδικού Rolling Stone.

Στη διάρκεια των συναυλιών στην Αμερική το 1969, ο διευθυντής των συναυλιών τους Σαμ Γκάτλερ τους σύστησε ως την «μεγαλύτερη μπάντα Ροκ εν Ρολ στον κόσμο», ένας τίτλος που έχει παραμείνει μέχρι και σήμερα ζωντανός.

Keywords
Τυχαία Θέματα