ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Την τελική στάση του στην προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης αναμένεται να αποφασίσει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, που διαβεβαιώνει πάντως ότι δεν θα αφήσει την χώρα …ακυβέρνητη. Τα εσωκομματικά του, έρχονται μετά, αλλά αναμένονται με μεγάλο …ενδιαφέρον!

Την αδήριτη ανάγκη να σχηματιστεί κυβέρνηση, καθώς η χώρα δεν έχει άλλα περιθώρια χρόνου, θα επικαλεστεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος,

που περιέγραψε εν πολλοίς την πρόθεσή του να συμμετάσχει τελικά το ΠΑΣΟΚ σε μία κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Αριστερά, εφόσον αποδειχθεί πως δεν γίνεται αλλιώς. Σε κάθε περίπτωση, απόφαση της Ιπποκράτους είναι να πιεστεί όσο γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποδεχθεί την εμπλοκή του με κάποιο τρόπο στο σχήμα, έστω και αν αυτό συνιστά μόνο τη στήριξη ή ακόμα ακόμα μόνο τον μη τορπιλισμό του εξ αρχής,με δέσμευση στο διαπραγματευτικό πλαίσιο της νέας κυβέρνησης και στην τήρηση των συμφωνηθέντων.

Τις τελικές του αποφάσεις για τη στάση του αναφορικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης αναμένεται να λάβει το ΠΑΣΟΚ σήμερα σε σύσκεψη που προγραμματίζεται για τις έντεκα το πρωί στην Ιπποκράτους, παρόντων όλων των κορυφαίων στελεχών του και υπό την προεδρεία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Εκεί, θα συζητηθούν από το πρόσωπο του πρωθυπουργού, ως και εκείνα των στελεχών ή τεχνοκρατών που θα προταθούν για τη συμμετοχή τους σε αυτήν, με τις διαφωνίες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Ανδρέα Λοβέρδου σε σχέση με την αρχική απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να μην συμμετάσχουν κορυφαία στελέχη του κόμματος, να έχει καταστεί απολύτως σαφής.

Αν πάντως «εξαναγκαστεί» το ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχει σε μία τρικομματική κυβέρνηση με τη συμμετοχή του, θα έχει προηγουμένως φροντίσει να …εκθέσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού έχει ήδη ζητήσει δια στόματος Βενιζέλου η όλη συζήτηση να γίνει στο συμβούλιο αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, παρακάμπτοντας ουσιαστικά το στάδιο των διερευνητικών εντολών. Επιθυμία πάντως της ηγεσίας της Ιπποκράτους, είναι όχι απλώς να σχηματιστεί κυβέρνηση -κάτι για το οποίο το ΠΑΣΟΚ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν σημειώνοντας επί λέξει ότι «δεν θα αφήσει τελικά την χώρα απροστάτευτη»- αλλά και αυτή να έχει ει δυνατόν, ορίζοντα τετραετίας.

Εντωμεταξύ, αλλαγές και μάλιστα ριζικές αναμένονται στο εσωτερικό του κόμματος, με την αλλαγή ακόμα και του ονόματός του να μην αποκλείεται και το «άνοιγμα» στη Δημοκρατική Αριστερά να θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ. Ήδη για την Τετάρτη, οπότε και έχει προαναγγείλει τον διορισμό διεθνούς οίκου για τον έλεγχο των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προγραμματίζεται συνεδρίαση της νέας ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης, σειρά θα πάρουν τα «ξεκαθαρίσματα» στο εσωτερικό του κόμματος, με τον πρόεδρό του να έχει προαναγγείλει ουσιαστικά τη διαγραφή του Θεόδωρου Πάγκαλου και του Γιάννη Ραγκούση, πρώτο βήμα και σε μία πιθανή σύγκρουση με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Σε βάθος χρόνου, καθώς ο κ.Βενιζέλος δεν επιθυμεί να ανοίξει όλα τα μέτωπα μαζί, δεν αποκλείονται και νέες συγκρούσεις, με κορυφαία στελέχη του κόμματος να έχ

Keywords
Τυχαία Θέματα