ΜΕ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ, Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Με τεχνοκράτες αναμένεται να στελεχώσει το νέο υπουργικό σχήμα ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς η συμμετοχή πρωτοκλασάτων στελεχών από τα υπόλοιπα κόμματα που θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση δεν φαίνεται να προχωράει…

Η ΝΔ θα επιθυμούσε τη συμμετοχή

κάποιων στελεχών από τα κόμματα που θα δώσουν στήριξη στη νέα κυβέρνηση, θεωρείται όμως αμφίβολο αν οι Βενιζέλος και Κουβέλης θα το απορρίψουν ή ακόμη κι αν το αποδεχθούν θα στείλουν «δευτεροκλασάτα» στελέχη σε θέση υφυπουργών. Πλέον πιθανό, αντιθέτως, μοιάζει το σενάριο είτε κατ επιλογήν Σαμαρά είτε μετά από πρόταση των άλλων κομμάτων, στη νέα κυβέρνηση να υπάρχει ισχυρή παρουσία τεχνοκρατών ενώ στις υπόλοιπες θέσεις θα συμμετέχουν οι κορυφαίοι του κόμματος αλλά και στελέχη της νεότερης γενιάς.

… και ο βίος της

Στη Ν.Δ. κάνουν λόγο για κυβέρνηση μακράς πνοής με ελάχιστο όριο τη διετία, χρόνος που απαιτείται προκειμένου να αποδώσουν οι αλλαγές και να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία. Ο κ. Βενιζέλος μίλησε ήδη χθες για «κυβέρνηση 4ετίας» και ο κ. Σαμαράς αυτό που επιθυμεί είναι να εξασφαλίσει ό,τι καλύτερο μπορεί από τους Ευρωπαίους πιστωτές (παράταση του χρόνου προσαρμογής, προγράμματα επιδότησης ανεργίας, επενδυτικά πακέτα για μικρομεσαία έργα αλλά και μείζονες επενδύσεις, προκειμένου να καταγράψει μία όσο το δυνατόν καλύτερη εκκίνηση και να επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί την όποια περίοδο χάριτος θα έχει το νέο σχήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα