«ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η H ΕΦΕΔΡΕΙΑ»

Να μην δίνουν στοιχεία για τις αποχωρήσεις του προσωπικού, παρακινεί με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ -ΟΤΑ τους δημοτικούς υπαλλήλους.

Ειδικότερα η ΠΟΕ -ΟΤΑ εκφράζει την έντονη αντίδραση της για την επαναενεργοποίηση της εφεδρείας εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ -ΟΤΑ. Αφορμή για την αντίδραση των δημοτικών υπαλλήλων είναι το έγγραφο που εστάλη στις

αρχές Αυγούστου από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ζητά εκ νέου στοιχεία και από τους Ο.Τ.Α. για τις αποχωρήσεις του τακτικού προσωπικού για τα έτη 2012-2016.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ομοσπονδίας εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη διαδικασία αυτή ενεργοποιείται και πάλι το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θεωρεί «απαράδεκτη και προκλητική την επαναενεργοποίηση ενός μέτρου που αποτελεί εκτός των άλλων πλήρη παραβίαση του Συντάγματος και οδηγεί μαθηματικά σε απολύσεις χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους». Όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά «με την επαναφορά του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας σε συνδυασμό με τις νέες περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (30% στους Κ.Α.Π.) και την απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού είναι ξεκάθαρο ότι οι Ο.Τ.Α. οδηγούνται σε οικονομική κατάρρευση, διάλυση όλων των υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα και την εκχώρησή τους σε ιδιώτες (καθαριότητα, πράσινο, Κοινωνικές Δομές κ.λπ.)».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους Συλλόγους-Μέλη της να παρέμβουν σε όλους τους Δήμους προκειμένου να μην αποσταλούν τα στοιχεία που ζητούνται. Μάλιστα καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση όσων δικαιωμάτων έχουν απομείνει από τη νέα ολομέτωπη επίθεση της μνημονιακής, νεοφιλελεύθερης συγκυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα