ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΕΤΑΙ Η ΥΓΕΙΑ

21:05 3/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Το… νυστέρι στο κόκκαλο της δημόσιας Υγείας βάζει η τρόικα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες ζητάει δραστική μείωση των συνολικών δαπανών. Σοβαρό πλήγμα θα δεχθεί και πάλι ο ΕΟΠΥΥ.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Στην εντατική κινδυνεύει να οδηγηθεί η Υγεία στη χώρα μας, καθώς οι πληροφορίες να θέλουν την τρόικα να ζητάει «κούρεμα» των δαπανών σε τέτοιο βαθμό που θα αφήσει με ψίχουλα δημόσια

νοσοκομεία και πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Αν και ο Υπουργός Υγείας είχε δηλώσει πως η περιστολή των δαπανών για το 2013 θα ανερχόταν στα 300 εκατομμύρια ευρώ και άλλα τόσα για το 2014, πληροφορίες θέλουν τους δανειστές μας να ζητούν το «μαχαίρι» να σταματάει στο 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Μεγάλος χαμένος αναδεικνύεται και πάλι ο ΕΟΠΥΥ, από τον οποίο ζητούνται να κοπούν 800 εκατομμύρια.

Η βιωσιμότητα του Οργανισμού τίθεται σε αμφισβήτηση, με το Υπουργείο Υγείας να προχωράει, μόλις τώρα, σε σχετική μελέτη, ώστε να διαπιστωθεί αν τα διαθέσιμα κεφάλαια επαρκούν για τη λειτουργία του και μέχρι πότε.

Ο ΕΟΠΥΥ άλλωστε ήδη χρωστάει σε όποιον μιλάει και δεν μιλάει ελληνικά, γιατρούς, προμηθευτές, ιδιωτικές κλινικές, φυσιοθεραπευτές και εργαστηριακούς, φαρμακοποιούς, φαρμακευτικές εταιρείες, η λίστα είναι μεγάλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα