ΑΙΧΜΕΣ ΓΑΠ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ

«Έκανα ό,τι μπορούσα», δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που με συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg πάντως «χαλαλίζει» το προσωπικό κόστος που υπέστη, καθώς «άξιζε για την σωτηρία της χώρας», όπως συμπληρώνει.

Στη συνέντευξη, που θα μεταδοθεί σήμερα, ο κ.Παπανδρέου προβλέπει ότι η Ελλάδα

θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, αναγνωρίζοντας πάντως τη δυνατότητα «ορισμένων τροποποιήσεων» στο πρόγραμμα. «Εάν μπορέσουμε να επιμηκύνουμε την περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής για έναν χρόνο περίπου, αυτό θα αφαιρούσε λίγη πίεση», λέει, καλώντας τους ηγέτες παγκοσμίως να αντιμετωπίσουν την ελληνική κρίση, εις ένδειξιν δυνατότητας να διορθωθούν και τα υπόλοιπα προβλήματα της Ευρώπης στις αγορές.

Αφήνοντας εμμέσως αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, ζητά να αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη οι ισχυρισμοί ορισμένων πολιτικών για απομάκρυνση από το μνημόνιο, αφού έτσι καλλιεργούνται μη ρεαλιστικές προσδοκίες για επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνηθέντων. Αποφεύγοντας κάθε εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα, καλεί άλλωστε την επόμενη κυβέρνηση να πάρει το πρόγραμμα και να το «τρέξει»…

Keywords
Τυχαία Θέματα