Γ. ΒΑΙΝΤΜΑΝ: ΙΣΠΑΝΙΑ & ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Θετικά αξιολογεί ο πρόεδρος της Bundesbank την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού της Ισπανίας, αλλά τόνισε ότι όπως και η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις.

«Είναι σημαντικό η Ισπανία να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που τέθηκαν στη διάθεσή της», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD και πρόσθεσε: «Έχω εμπιστοσύνη στην ισπανική κυβέρνηση, η οποία έχει ήδη εφαρμόσει πολύ μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, αλλά πρέπει

να παραμείνει σε αυτό το μονοπάτι».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο Βάιντμαν δήλωσε ότι: «Η νέα ελληνική κυβέρνηση, μόλις σχηματιστεί, θα πρέπει να στείλει ένα σαφές μήνυμα αν είναι έτοιμη να εφαρμόσει τα μεταρρυθμιστικά μέτρα που έχουν συμφωνηθεί» και  υπογράμμισε: «Είναι στο χέρι της Ελλάδας να αποφασίσει».

Υπενθύμισε, όμως, ότι: «Η Ελλάδα πρέπει να μείνει προσηλωμένη στο πρόγραμμα για να λάβει περαιτέρω οικονομική υποστήριξη». Τόνισε, όμως, ότι: «Στην αντίθετη περίπτωση θα δημιουργηθούν αμφιβολίες όσον αφορά το δεσμευτικό χαρακτήρα, που υπάρχει και στα άλλα προγράμματα της ευρωζώνης, όπως αυτά για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, σημείωσε ο πρόεδρος της Bundesbank».

Σχολιάζοντας το σχέδιο των τεσσάρων επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να μην παράγουν τα κράτη νέο δημόσιο χρέος, που συνοδεύεται από την έκδοση ευρωομολόγου, ο πρόεδρος της Bundesbank επανέλαβε: «Η κοινή έκδοση χρέους στην ευρωζώνη είναι ένα μέτρο το οποίο μπορεί να εισαχθεί μόνον αφού θα έχει τελειώσει μια στενότερη δημοσιονομική και πολιτική ολοκλήρωση στην ευρωζώνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα