Tέρμα οι υαλοκαθαριστήρες

Αν υλοποιηθούν τα σχέδια της McLaren, τότε δεν θα διαθέτουν τα μελλοντικά μοντέλα της υαλοκαθαριστήρες. Η βρετανική μάρκα θέλει να τους καταργήσει, για να βελτιώσει την αεροδυναμική των αυτοκινήτων της και σε μία τέτοια περίπτωση, δεν θα χρειάζεται ούτε το γνωστό δοχείο νερού για τα πιτσιλιστήρια του παρμπρίζ.

Για να παραμένει το τελευταίο καθαρό, προβλέπεται η χρήση υπέρηχων, που θα προκαλούν μικροταλαντώσεις του γυαλιού και θα λειτουργούν σαν ασπίδα προστασίας του απέναντι στη βροχή. Νερό και βρωμιές θα διοχετεύονται σύμφωνα

με τα σχέδια της McLaren πάνω από την επιφάνεια της οροφής προς τα πίσω.

Ένα παρόμοιο σύστημα χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία για την σάρωση των φέρινγκ στα πολεμικά αεροπλάνα. Η αγγλική αυτοκινητοβιομηχανία υπολογίζει, ότι η αντικατάσταση των υαλοκαθαριστήρων από υπέρηχους μπορεί να εφαρμοστεί μετά από περίπου δύο χρόνια σε μοντέλα παραγωγής.

Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν λύσει οι μηχανικοί ένα συγκεκριμένο πρόβλημα: το σύστημα υπερήχων δεν λειτουργεί όταν στέκεται το αυτοκίνητο, π.χ. σε φανάρια. Επίσης θα πρέπει να προστατεύουν οι υπέρηχοι όχι μόνον από τις σταγόνες της βροχής, αλλά και από κουτσουλιές πουλιών, από έντομα, κλπ.

Από το autoreport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα