O Ξηρός «τρομοκρατεί» την κυβέρνηση

Η διαφυγή και η το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Χριστόδουλου Ξηρού ξύπνησε τον εφιάλτη της τρομοκρατίας για την ελληνική κυβέρνηση, σε μία περίοδο που οι επιθέσεις χαρακτηρίζονταν ως μικρής ή ελεγχόμενης κλίμακας.

Το προσκλητήριο Ξηρού προς όλους τους «συντρόφους» του για κοινό μέτωπο επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους όσων ανέμεναν ότι επίκειται ένα ισχυρό τρομοκρατικό πλήγμα. Και οι φόβοι αυτοί κορυφώνονται σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία.

Η Ελλάδα έχει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε, καλείται να υπερβεί

μία δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα, αναμένει «φως» στο πεδίο του χρέους και ταυτόχρονα οδεύει προς εκλογές, τουλάχιστον διπλές, τον προσεχή Μάιο, μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης.

Την ίδια στιγμή, Ευρώπη και κυρίως, ΗΠΑ, ζητούν άμεσα αποτελέσματα, δηλαδή τον Ξηρό και πάλι στη φυλακή, αυξάνοντας κατακόρυφα την πίεση τόσο προς το Μέγαρο Μαξίμου όσο και προς την πολιτική και επιχειρησιακή ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Στο Μαξίμου το κλίμα είναι βαρύ καθώς, πέραν των όσων λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, η διαφυγή Ξηρού χρεώνεται στην κυβέρνηση ενώ στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος έχει κορυφωθεί η συζήτηση για τους χειρισμούς του υπουργού Δημ. Τάξης Νίκου Δένδια και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, στην οποία και αποδίδεται η… ευκολία με την οποία διέφυγε ο τρομοκράτης.

Από το Μαξίμου έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες προκειμένου να εξαντληθούν όλα τα μέσα προκειμένου να τεθεί εκτός δράσης το, κατά τον ίδιο, «ελεύθερο μέλος της 17Ν» και, κυρίως, να αποτραπεί η ανάδειξή του, όπως ο ίδιος επιθυμεί, ως σημείο αναφοράς της εγχώριας τρομοκρατίας. Άλλωστε, στελέχη της ΕΛΑΣ, έμπειρα περί της τρομοκρατίας, δεν κρύβουν τη βεβαιότητά τους για τις επιχειρησιακές ικανότητες του Χρ. Ξηρού. Ωστόσο, οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν αποβεί άκαρπες και είναι σαφές ότι, ακόμη κι αν η κυβέρνηση θέλει γρήγορη λύση, ουδείς μπορεί να εκτιμήσει αν αυτό είναι εφικτό.

Πέραν των πολιτικών πιέσεων, η αναζωπύρωση του προβλήματος της τρομοκρατίας στη χώρα συνιστά άμεση απειλή και από οικονομικής απόψεως. Η κυβέρνηση προσδοκούσε στην προσέλκυση επενδύσεων και, κυρίως, σε ένα ακόμη ισχυρότερο τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα προκειμένου να αιμοδοτηθεί η ελληνική οικονομία και να βελτιωθεί το κλίμα στην κοινωνία. Οι συνθήκες επιδεινώνονται πλέον, ειδικά από τη στιγμή που οι τρομοκράτες επιλέξουν, ενδεχομένως, να κτυπήσουν οικονομικό στόχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα