Kινέζικο το ασφαλέστερο Ι.Χ. του 2013

Mέχρι σήμερα θεωρούνταν τα αυτοκίνητα made in China επικίνδυνα για την ασφάλεια των επιβατών τους και παρωχημένης τεχνολογίας. Μάλιστα είχαν αποτύχει παταγωδώς σε όλες τις δοκιμές πρόσκρουσης, που είχαν υποβληθεί από τον ευρωπαϊκό οργανισμό οδικής ασφάλειας EuroNCAP.

Το νέο κινέζικο μοντέλο Qoros 3 Sedan άλλαξε τα δεδομένα, καθώς αποδείχθηκε πρότυπο ασφαλείας και άφησε πίσω του σε αυτόν τον τομέα αυτοκίνητα ισχυρών κατασκευαστών. Το Qoros 3 όχι μόνον αξιολογήθηκε με πέντε αστέρια

στο κρας τεστ του EuroNCAP, αλλά συγκέντρωσε και τους περισσότερους βαθμούς μεταξύ των 33 μοντέλων που δοκιμάστηκαν από τον συγκεκριμένο οργανισμό το 2013.

Η μεσαία λιμουζίνα της νεοϊδρυθείσας κινέζικης μάρκας έλαβε το 95% των συνολικών βαθμών στην προστασία των ενήλικων επιβατών, το 87% στην προστασία των παιδιών επιβατών, το 77% στην προστασία των πεζών και το 81% στην λειτουργία συστημάτων ασφαλείας. Ετσι νίκησε τόσον στη γενική βαθμολογία, όσο και στη μεσαία κατηγορία των Small Family Cars.

Οι νικητές στις υπόλοιπες κατηγορίες ήταν οι εξής για το 2013:

Renault ZOE στη μικρή κατηγορία.

Lexus IS 300h στη μεγαλομεσαία κατηγορία.

Kia Carens και Ford Tourneo Connect στην κατηγορία των κόμπακτ βαν.

Από το autoreport.gr

Jeep Cherokee στην κατηγορία των κόμπακτ SUV.

Maserati Ghibli στην κατηγορία πολυτελείας.

Όλοι οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών αξιολογήθηκαν με πέντε αστέρια, όχι όμως με τον ίδιο αριθμό βαθμών.

Το χειρότερο αποτέλεσμα πέτυχε στα κρας τεστ του 2013 το Nissan Evalia, το οποίο αξιολογήθηκε με 3 αστέρια και δεν κατάφερε να συγκεντρώσει σε καμία επιμέρους δοκιμασία πάνω από το 81% των βαθμών. Το Evalia είναι ένα πολυχρηστικό μοντέλο, που βασίζεται σε ένα επαγγελματικό βανάκι της Nissan.

Keywords
Τυχαία Θέματα