Nέος ταύρος στους δρόμους!

09:07 1/1/2014 - Πηγή: Matrix24

Η Gallardo αποτελεί την εμπορικότερη Lamborghini όλων των εποχών, καθώς μέσα σε μία δεκαετία έχουν πωληθεί περίπου 14.000 τέτοια μοντέλα. Τώρα παίρνει θέση στον βατήρα η διάδοχός της με το εντυπωσιακό όνομα Huracan, αν και μέχρι πριν λίγο όλοι ποντάριζαν στην ονομασία Cabrera.

Οι Ιταλοί τονίζουν ωστόσο ότι το όνομα δεν προέρχεται από τον θεό των ανέμων των Μάγια, αλλά από έναν ταύρο που είχε γράψει ιστορία το 1879 εξαιτίας του ανυποχώρητου και ανίκητου χαρακτήρα του.

Ας περάσουμε όμως στα επιμέρους στοιχεία

του αυτοκινήτου. Αμάξωμα και σασσί απαρτίζονται από ανθρακονήματα και αλουμίνιο, γιαυτό και το συνολικό βάρος του διθέσιου super car περιορίζεται στα 1.422 κιλά. Για κινητήρα χρησιμοποιεί η Huracan έναν V10 5,2 λίτρων, που αποδίδει 610 ίππους στις 8.250 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ροπή στρέψης των 560 Nm αποδίδεται στις 6.500 σ.α.λ.

Η Huracan επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 3,2’’ και έως 200 χλμ./ώρα σε 9,9’’, πιάνει τα 325 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα και αρκείται σε 12,5 λίτρα αμόλυβδη ανά 100 χλμ. Μάλιστα εφοδιάζεται για λόγους οικονομίας με σύστημα start and stop, ενώ ο κινητήρας της καλύπτει τις μελλοντικές αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro 6.

Σήμα κατατεθέν του αεροδυναμικού αμαξώματος είναι οι προβολείς με τεχνολογία LED, ενώ στο εσωτερικό προβλέπεται μεταξύ άλλων μία μεγάλη οθόνης αφής 12,3 ιντσών για τη ρύθμιση όλων των λειτουργιών. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών διαφορετικών ρυθμίσεων του κινητήρα και του σαζμάν (Strada για τις καθημερινές του μετακινήσεις, Sport για πιο σπορτίφ βόλτες και Corsa για την πίστα). Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται βεβαίως με τετρακίνηση, με κεραμικά φρένα και ηλεκτρομαγνητικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις.

Οι πρώτες νέες Lamborghini θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2014 μία περιοδεία σε περισσότερες από 60 διαφορετικές πόλεις ανά τον κόσμο, για να επιδειχθούν σε ενδιαφερόμενους αγοραστές. Ο υπόλοιπος κόσμος θα δει τα αποκαλυπτήρια της Huracan τον Μάρτιο του 2014 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και αμέσως μετά θα αρχίσουν οι παραδόσεις των αυτοκινήτων σε τιμές εκκίνησης από περίπου 200.000 ευρώ.

Από το autoreport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα