ZIZOY ή Ζινεντίν Ζιντάν

08:25 1/1/2014 - Πηγή: Matrix24

Ποιά είναι η διαφορά του αθλητή απο τον ηθοποιό ή τον συγγραφέα; Ενώ οι τρείς τελευταίοι αποδίδουν μέχρι το τέλος του βίου τους, Ο ποδοσφαιριστής έχει μετρημένα χρόνια αποδόσεως. Πέντε, δέκα, δεκαπέντε ενιότε και σπανίως είκοσι. Ο Ζιντάν, απέδωσε ΄τα χρόνια που τον κρατούσαν τα πόδια του σε υψηλό επίπεδο και τώρα πασχίζει να μεταπλάσει την προσωπικότητά του σε προπονητή. Ηδη έχει γυριστεί ένα ντοκυμαντέρ με τίτλο ~Ζινεντίν Ζιτάν – νέα ζωή, όπου εκτός των άλλων παρακολουθούμε και μια σειρά απολογητικών τόνων.

Προφανώς

ο Ζιζού έχει στρατευθεί στο τεχνικό δυναμικό της Ρεάλ Μαδρίτης, με τη διαφορά οτι δεν έχει ακόμη ανταλλάξει την ταυτότητα του υπερπαίκτη με κείνη του διαιτητή. Αλλωστε υπάρχει μια βαριά παράδοση στο ποδόσφαιρο που λέει οτι οι μεγάλοι παίκτες σπανίως γίνονται προπονητές. Ο Κάρλο Αντζελότι δεν έχει λόγια για το άλλοτινό «10» που έκανε το αδύνατο δυνατό, παρά το γεγονός οτι ο Ολιβιέ Ντακούρ είναι πρόθυμος να στοιχηματίσει οτι θα διαπρέψει ως προπονητής μέσα σε δύο ή τρία χρόνια.

Γιά την ώρα πάντως ασχολείται με τους νέους πασχίζοντας το άδυνατο : ήτοι να μεταδώσει την ποδοσφαιρική ευφυία του σε παιδιά δέκα και δεκαπέντε χρονών. Ειναι γνωστό οτι ο Πελέ δεν δοκίμασε για προπονητής, το ίδιο και ο Μπόμπι Μούρ, το ίδιο και ο Δομάζος, ο Μπέμπης, ο Τζώρτζεβις, ο Μαύρος και άλλοι πολλοί. Αρα ο Ζιζού παίζει εν ου παικτοίς διότι αν αποτύχει θα ξεχαστεί κατά κάποιο τρόπο η δόξα του μεγάλου παίκτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα