Πέφτει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου

Κλείνει σήμερα και τυπικά η προεκλογική περίοδος, η οποία σημαδεύτηκε από τη σκληρή αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Τον κίνδυνο της δραχμής αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη. Σφοδρή επίθεση στη

ΝΔ ότι εκβιάζει τον ελληνικό λαό για να κλέψει ψήφους μόνο με το φόβο» εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια, θέτοντας το δίλημμα μνημονιακή ή προοδευτική κυβέρνηση. Δριμεία διμέτωπη επίθεση κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που τροφοδοτούν την τεχνητή πόλωση και οδηγούν τη χώρα σε αδιέξοδο, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στο βιοτεχνικό επιμελητήριο Πειραιά, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι μετέτρεψε τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών σε θέαμα, του καταλόγισε μικρο-μεγαλισμό και αλαζονεία, και πρότεινε προεκλογική συμφωνία για την κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης.

Απαίτηση πλέον ο σχηματισμός κυβέρνησης στις 18 Ιουνίου με χαρακτηριστικά την άμεση καταγγελία του Μνημονίου και τη συγκρότηση πρότασης εξόδου από την κρίση, τόνισε ο Πάνος Καμμένος, στην διακαναλική συνέντευξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Επανέλαβε ότι δεν στηρίζει τους Σαμαρά και Βενιζέλο, αντίθετα είναι έτοιμος να συζητήσει -παρά τις διαφορές- με τα υπόλοιπα κόμματα που έχουν ως προσανατολισμό την κατάργηση του Μνημονίου.

Ισχυρό ΚΚΕ για να πάμε μπροστά ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη Θεσσαλονίκη. Αυτοί που προσκυνάνε την ΕΕ και το κεφάλαιο δεν μπορούν, δεν θέλουν να βγάλουν το λαό από την κρίση τόνισε και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη μολυνθεί από τον ιό της αλαζονείας, επιμένοντας ότι αυτός έφερε νέο άνεμο στην ΕΕ, τρόμαξε τους πάντες.

Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση «που θα κρατήσει την κοινωνία μας όρθια και την Ελλάδα ζωντανή», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην Πάτρα. «Θα κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση στη βάση συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας, είπε.

Στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Σύνταγμα με ομιλητή τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στις 8:30μ.μ., σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Στις 7.30μμ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει στις Αχαρνές.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος θα μιλήσει επίσης στις 7.30μμ στο κλειστό γυμναστήριο Αιγάλεω.

Στις 8.30μμ θα πραγματοποιηθεί η κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως.

Περιοδεία στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες πραγματοποιεί  ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος στις 8.30μμ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης στην προβλήτα Α.

Στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής θα υπάρξει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Singular Logic, κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Εσωτερικών.

Υπό τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο θα συνεδριάσει στη 1.00 το Υπουργικό Συ

Keywords
Τυχαία Θέματα