Το πάρτι του Ντομινίκ! (vid)

Σαν σήμερα, στις 21 Φεβρουαρίου 1996, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 85-72 τον Ολυμπιακό, με τον Ντομινίκ Ουίλκινς να κάνει... πάρτι και να κλείνει στόματα!
«Ήρθες στην Ελλάδα για πικ-νικ, Ντομινίκ, Ντομινίκ» φώναζαν οι ερυθρόλευκοι οπαδοί για τον μεγαλύτερο Αμερικανό ΝΒΑer που διέσχισε ποτέ τον Ατλαντικό και αγωνίστηκε
στην Ελλάδα. Ο Ντομινίκ Ουίλκινς που ζούσε για τους μεγάλους αγώνες έδωσε την απάντηση του στον προημιτελικό Κυπέλλου του ΟΑΚΑ, σαν σήμερα στις 21 Φεβρουαρίου 1996.

O Παναθηναικός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Σοκ, Αλβέρτη, Ουίλκινς, Οικονόμου, Βράνκοβιτς.

Μπορεί το Τριφύλλι να έχασε από το "5" τον Βράνκοβιτς με γρήγορα 2 φάουλ , ο Ντομινίκ όμως ανέλαβε δράση και πετυχαίνοντας ρεκόρ πόντων με την πράσινη φανέλα (32 πόντους) έστειλε τους «πράσινους» στο Final 4 της Πάτρας.

Η διαφορά λίγο πριν το ημίχρονο, στο 19’, έφτασε τους 14 πόντους (42-28).

Το Tριφύλλι στερήθηκε τον Στόγιαν σε όλο σχεδόν το πρώτο ημίχρονο, παρόλα αυτά κατάφερε να μαζέψει 17 ριμπάουντ (κυρίως με τον Ντομινίκ) έναντι 10 του ΟΣΦΠ και να έχει 5 ασίστ έναντι 2 των «ερυθρολεύκων».

Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου η διαφορά μεγάλωσε ( 48-32 στο 23) και ο Ντομινίκ... τον χαβά του.

Καλάθια από κοντά, από μακριά, δίποντα, τρίποντα, ασίστ, εντυπωσιακά καρφώματα και η διαφορά εκτινάσσεται. Το πράσινο πάρτι παίρνει φωτιά.

Ο ΟΣΦΠ μην μπορώντας να αντέξει τον διασυρμό θα αναλωθεί στα γνωστά τεχνάσματα του καθηγητή της αλητείας. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα ο Γαλακτερός θα «κλειδώσει» το αριστερό χέρι του Ντομινίκ θα τον τραβήξει συνεχόμενα μέχρι να εκνευριστεί και να δεχτεί τεχνική ποινή και να αποβληθεί από τον αγώνα. Αποστολή εξετελέσθη για τον Ολυμπιακό, δηλαδή να τραβήξει τα φώτα μακριά από την συντριβή και να δημιουργήσει επεισόδια σε ένα ήσυχο παιχνίδι.

Ο Ντομινίκ τέλειωσε τον αγώνα με 11/16 διποντα, 1/4 τρίποντα , 11 (8-3) ριμπαουντ και 1 ασιστ.

Ο αγώνας ήταν ντερμπυ μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά μετά η διαφορά κλάσης ήταν ξεκάθαρη.

Το κατάμεστο από 15.000 πράσινους οπαδούς ΟΑΚΑ έδωσε ρεσιτάλ κερκίδας και ο Ντομινίκ ήταν το πρώτο βιολί στην πράσινη ορχήστρα του Μάλκοβιτς.
Keywords
Αναζητήσεις
ηρθες στην ελλαδα για πικ νικ
Τυχαία Θέματα