Με σύμμαχο την παράδοση

Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται σήμερα στο Κάουνας εναντίον της Ζαλγκίρις (21:45, ΕΤ1) και με νίκη βρίσκεται κοντά στην πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Στο σημαντικότερο παιχνίδι για την επιβίωσή του στη διοργάνωση, αγωνίζεται σήμερα (21/2, 21:45, ΕΤ1) ο Παναθηναϊκός εναντίον της Ζαλγκίρις στο Κάουνας της Λιθουανίας για την 8η αγωνιστική. Με διπλό, το Τριφύλλι θα βρίσκεται κοντά στην πρόκρισή
του στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, αφού θα έχει βγάλει, ουσιαστικά, εκτός το σημερινό του αντίπαλο (οι «πράσινοι» έχουν στο top-16 ένα 4-3, ενώ οι Λιθουανοί 3-4).

Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να εξαλείψει τα νεκρά του διαστήματα, ιδίως στο γ΄δεκάλεπτο, που μέχρι στιγμής του έχουν κάνει μεγάλη ζημιά.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στην ομάδα, αφού ο Ρόκο Λένι Ούκιτς που αντιμετωπίζει μικροενοχλήσεις θα αγωνιστεί κανονικά μετά το συντηρητικό πρόγραμμα που ακολούθησε την Τετάρτη (20/02).

Η Ζαλγκίρις θα είναι με άλλο πρόσωπο απ΄ό,τι στον πρώτο γύρο του top-16, αφού έχει χάσει τον κορυφαίο πόιντ γκαρντ της, τον Ιμπραΐμ Τζάαμπερ, ενώ και ο Παούλιος Γιανκούνας έχει τεθεί νοκ άουτ μέχρι το τέλος της σαιζόν, λόγω προβλήματος στον ώμο. Ο Χουάν Πλάθα δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στον Μάριο Ντέλας που τραυματίστηκε στη μέση. Από την άλλη, επιστρέφει ο Ρομπέρτας Γιαφτόκας και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά η νέα μεταγραφή των Λιθουανών, ο Ντόνι ΜακΓκραθ, ο οποίος και δηλώθηκε στην Ευρωλίγκα κι αναμένεται να αγωνιστεί κόντρα στο Τριφύλλι.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Σρνταν Ντοζάι (Κροατία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).
Keywords
Τυχαία Θέματα