Ψυχάρες, αλλά στοίχισε η απειρία

Τα φίνα τα κορίτσια έπαιξαν με πάθος και παρολίγον να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη στο θεσμό του Κυπέλλου. Τελικά ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 1-3 από μία πιο έμπειρη ομάδα, αλλά έδειξε πως με τέτοιες εμφανίσεις η σωτηρία είναι στα χέρια του...
O Παναθηναϊκός υποδέχθηκε για τη γ΄φάση του Κυπέλλου Ελλάδος την ΑΕΚ στην Κυψέλη και παρά την καλή εμφάνιση
στα τελευταία σετ, ηττήθηκε με 1-3.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού δεν προοιώνιζε τι θα επακολουθούσε, αφού η ΑΕΚ πήρε με περίπατο το πρώτο σετ. Ωστόσο οι «πράσινες» ανασυντάχθηκαν, έπαψαν να παίζουν αδιάφορα, βελτιώθηκαν αισθητά στην άμυνα, έβγαλαν καλύτερες επιθέσεις και ισορρόπησαν το ματς, παρότι έχασαν και το δεύτερο σετ.

Το τρίτο σετ ήταν εκπληκτικό για τις Τριφυλλοφόρες, αφού παίζοντας με τρομερό πάθος, ενέργεια και κυνηγώντας κάθε μπαλιά κατάφεραν να βρεθούν μπροστά με 19-8! Οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν, εκμεταλλεύτηκαν λάθη ενθουσιασμού από τις «πράσινες» και έκαναν το παιχνίδι θρίλερ, ισοφαρίζοντας σε 24 όλα. Τελικά, ψύχραιμα τα φίνα τα κορίτσια κατάφεραν και πήραν το σετ, μέσα σε πολύ θερμή ατμόσφαιρα από τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Το τέταρτο σετ χάθηκε στις λεπτομέρειες, αφού λίγο πριν τη λήξη του το Τριφύλλι βρέθηκε ακόμα και με 4 πόντους μπροστά (21-17). Η ποιότητα και εμπειρία των φιλοξενούμενων, καθώς και κάποια αβίαστα λάθη κόστισαν, κι έτσι το παιχνίδι χάθηκε, αλλά οι παίχτριες κατάλαβαν σίγουρα πως έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες και στα ματς πρωταθλήματος που ακολουθούν και θα κρίνουν την παραμονή, εάν αγωνιστούν με το μάτι να γυαλίζει δε θα κινδυνεύσουν.

Συγκινητική η Μυλωνά, η οποία αγωνίστηκε με πρόβλημα στο μάτι, το καλύτερό της παιχνίδι έκανε, μέχρι σήμερα, με τον Παναθηναϊκό η Πέρες που έπαιζε σαν αφιονισμένη, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε και η Ιχτιάρη...

Η εικόνα του ματς:

Με το ξεκίνημα του πρώτου σετ, οι «κιτρινόμαυρες» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και με όπλο τους το καλό σερβίς προηγήθηκαν με 2-5. Η Κουντουρά «έπαιζε» κυρίως με τη Βασιλαντωνάκη, με την τελευταία να μειώνει προσωρινά σε 4-5. Ωστόσο αβίαστα λάθη, προβλέψιμος τρόπος ανάπτυξης και κακές υποδοχές ανέβασαν το δείκτη του σκορ σε 7-14 για την ΑΕΚ. Οι «πράσινες» παράτησαν το σετ, η διαφορά αυξανόταν συνεχώς με χαρακτηριστική άνεση, μέχρι το 11-25 που τελείωσε το σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός μπήκε με μεγαλύτερη συγκέντρωση και πάθος, συμβάδιζε στο σκορ με τη φιλοξενούμενη ομάδα και πέρασε μπροστά με τη Νούσια για το 4-3. Παρότι η ΑΕΚ κατάφερε και ισοφάρισε, το Τριφύλλι πήρε ένα μικρό προβάδισμα δύο πόντων (7-5, 8-6, 9-7) που το διατηρούσε χάρη στις καλές άμυνες και στο μοίρασμα και στις ακραίες. Οι «πράσινες» άρχισαν να είναι πάλι προβλέψιμες, έκαναν κάποια αβίαστα λάθη και έχασαν το σετ με 19-25.

Το ξεκίνημα του τρίτου σετ ήταν το όνειρο κάθε οπαδού του Παναθηναϊκού. Σερβίς που δυσκόλευαν την αντίπαλη υποδοχή, πολύ καλά μπλοκ από την Πέρες, φοβερές υποδοχές και άμυνες από τη Μυλωνά και την αργεντινή ακραία, καθώς και τρομερές επιθέσεις από τη Βασιλαντωνάκη, έφεραν το ματς στο 19-8! Στο σημείο εκείνο ξεκίνησε ένα απίστευτο μπλακ άουτ, με την ΑΕΚ όχι απλά να ψαλιδίζει τη διαφορά (24-18), αλλά να ισοφαρίζει σε 24-24 και 25-25! Η αγωνία κορυφώθηκε, το παιχνίδι έγινε θρίλερ, αλλά τελικά οι «πράσινες» δεν έχυσαν την καρδάρα με το γάλα και πήραν ένα σετ διαφήμιση για το άθλημα με 27-25.

Ούτε το τέταρτο σετ ήταν για καρδιακούς. Οι «πράσινες» ξεκίνησαν με φόρα από το προηγούμενο σετ, προηγήθηκαν ακόμα και με 7-4, αλλά οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν γρήγορα. Το ματς πήγαινε πόντο - πόντο, μέχρι ένα μικρό ξέσπασμα από το Τριφύλλι που το έφερε προηγούμενο με 18-14 και 21-17. Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Παναθηναϊκός θα ισοφάριζε το σετ και θα πήγαινε σε τάι μπρέικ, μετά το τάιμ άουτ για τις «κιτρινόμαυρες» μπήκαν δυνατά στο ματς και με όπλο τη μεγάλη τους εμπειρία, το καλό μοίρασμα της μπάλας από την Παπαφωτίου και το «διαβασμένο» μπλοκ, κατάφεραν και ισοφάρισαν και να πάρουν το σετ με 23-25.

Τα φίνα τα κορίτσια έδειξαν πως έχουν πολλές δυνατότητες και έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους με τις αδιάφορες εμφανίσεις που έκαναν με Τραχώνες και Βριλήσσια. Εάν παίξουν στα εναπομείναντα παιχνίδια του πρωταθλήματος με πάθος, δύναμη και φαντασία θα μείνουν με πάσα βεβαιότητα στην κατηγορία.

Το παιχνίδι πρωταθλήματος την Κυριακή, στις 17:00 με το Ανατόλια στην Κυψέλη είναι «ζωής ή θανάτου» και οι οπαδοί του Τριφυλλιού, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της αναμέτρησης, αναμένεται να κατακλύσουν το κλειστό του Πανελληνίου και να σπρώξουν τα κορίτσια στην πολυπόθητη «καθαρή» νίκη, που θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για παραμονή.

Τα σετ: 11-25, 19-25, 27-25, 23-25

Παναθηναϊκός (Ρούσης): Κουντουρά 5 (2/3 επ., 2 άσοι), Ιχτιάρη 10 (8/13 επ., 1 μπλοκ), Βασιλαντωνάκη 16 (14/32 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Πέρεζ 9 (8/31 επ., 1 άσο, 43% υπ. – 17% άριστες), Καββαδία 11 (6/7 επ., 4 μπλοκ), Νούσια 4 (3/11 επ., 1 μπλοκ, 21% υπ. – 12% άριστες), Μυλωνά (λ., 40% υπ. – 27% άριστες) / Μαλουσάρη 3 (2/7 επ., 1 μπλοκ, 29% υπ. – 17% άριστες), Γλύκα, Σωτηρίου, Τσατσούρη, Λιάγκη.

ΑΕΚ (Οικονόμου): Τοτσίδου 6 (3/17 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 67% υπ. – 44% άριστες), Κις 29 (23/47 επ., 4 άσοι, 2 μπλοκ), Τζανακάκη 15 (10/17 επ., 5 μπλοκ), Μποροβίνσεκ 12 (10/20 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Παπαφωτίου 3 (2/4 επ., 1 άσο), Μέντεζ 8 (6/18 επ., 2 άσοι, 63% υπ. – 37% άριστες), Ρόγκα –λ (56% υπ. – 37% άριστες) / Παπαγεωργίου, Τσοχατζή.
Keywords
Τυχαία Θέματα