Τα πάντα για το 7ο για τον κόσμο μας

Οι Στράτος Περπέρογλου και Κώστας Καϊμακόγλου παραχώρησαν συνέντευξη σε αθλητική εφημερίδα, θεωρούν πως στην αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ θα κερδίσει όποιος έχει μεγαλύτερο κίνητρο, πως δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και τονίζουν πως θα τα δώσουν όλα για την κατάκτηση του έβδομου ευρωπαϊκού για τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά, η συνέντευξη των αθλητών του εξάστερου στην εφημερίδα "Πράσινη":

-Τελική ευθεία, λοιπόν. Είχε
πολύ homework; Σας είδαμε να κρατάτε κάτι μεγάλους πάκους με χαρτιά; Επιστροφή στα θρανία;

Κ.Κ.: «Γενικά όλη τη χρονιά, υπάρχει πολύ homework, αλλά ειδικά όταν φτάνεις σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, φαντάζομαι πως και οι προπονητές θέλουν να τα ξέρουμε όλα όσο το δυνατόν καλύτερα, γι' αυτό κάθονται και ετοιμάζουν όλα αυτά τα πράγματα, για τα συστήματα, τα χαρακτηριστικά των παικτών, τις στατιστικές, τα DVD... θεωρώ πως οι προπονητές κάνουν πολύ καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι, γι' αυτό μας δίνουν όλη αυτή τη δουλειά. Εμείς από την πλευρά μας δεν ξέρω αν μπορούμε να τα θυμόμαστε όλα, ωστόσο τα βασικότερα πρέπει να τα ξέρουμε όλα απ' έξω και ανακατωτά».

Σ.Π.: «Κοιτάξτε, αυτό είναι μέρος της δουλειάς μας, η προετοιμασία για ένα παιχνίδι. Μια νίκη οφείλεται σε ένα μεγάλο ποσοστό στην προετοιμασία που κάνεις πριν από τον αγώνα. Δεν μπορείς να μπεις μέσα και να πεις πάω να παίξω χωρίς να έχεις μελετήσει τον αντίπαλο. Όπως είπε και ο κόουτς, είναι ένα χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας η μελέτη του αντιπάλου. Οι προπονητές δουλεύουν πολύ σκληρά στο σκάουτινγκ, μας βοηθούν να ξέρουμε τις αδυναμίες του αντιπάλου και να κρύβουμε τις δικές μας».

-Πολλοί μιλούν για μια ΤΣΣΚΑ «διαστημική», με μεγάλα κορμιά και πολλές πιθανότητες για την κούπα. Υπάρχουν τελικά αχτύπητες ομάδες;

Σ.Π.: «Καμία ομάδα δεν είναι ανίκητη στο σύγχρονο μπάσκετ. Πιστεύω πως η ΤΣΣΚΑ είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών, αλλά από εκεί και πέρα σε έναν ημιτελικό όλα γίνονται, θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε χαμηλά κάποιους παίκτες και μετά να κάνουμε ταμείο».

Κ.Κ.: «Συμφωνώ πως η ΤΣΣΚΑ είναι η καλύτερη ομάδα των τελευταίων ετών. Ότι διαθέτει δύο-τρεις παίκτες που είναι οι βασικοί δημιουργοί και εκτελεστές της, δεν σημαίνει πως οι υπόλοιποι δεν μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Αν δούμε τα μεταξύ μας παιχνίδια θα διαπιστώσουμε πως έχουμε σταματήσει τα μεγάλα τους όπλα και μας έχουν κάνει άλλοι τη ζημιά. Θεωρώ, όμως, πως στο γήπεδο παίζουν πέντε εναντίον πέντε, είναι άνθρωποι αυτοί, είμαστε και εμείς. Το θέμα είναι ποιός το θέλει πιο πολύ. Σε αυτά τα ματς κερδίζει αυτός που έχει μεγαλύτερη δίψα, είναι συγκεντρωμένος, αυτός θα πάρει τη νίκη, αυτός με το υψηλότερο κίνητρο».

-Είναι από τις λίγες φορές που ο Παναθηναϊκός δεν φαντάζει ως το φαβορί. Αυτό πως λειτουργεί σε εσάς, σας αποφορτίζει ή σας πιέζει;

Σ.Π.: «Από τη μία αυτό μας δίνει έξτρα κίνητρο. Εμείς πάμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας, n ΤΣΣΚΑ λένε ότι είναι το φαβορί, εμείς δεν το βλέπουμε έτσι, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να κρατή
Keywords
Τυχαία Θέματα