Το Δ.Σ. εκ των έσω

Αναλυτικά οι διάλογοι του Δ.Σ.!

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ξεκίνησε την Γενική Συνέλευση διαβάζοντας μια επιστολή – πληρεξούσιο του Γιάννη Βαρδινογιάννη προς την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου στην οποία ο μεγαλομέτοχος τόνισε πως «…θα παραχωρήσω άνευ ανταλλάγματος το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στον Γιάννη Αλαφούζο και στο «Σωματείου» μέσα στους επόμενους 10 μήνες, ευχόμενος να πετύχει αυτή η προσπάθεια. Παράλληλα αναλαμβάνει τυχόν οφειλές της ΓΗΠΕΛ
έως 6.11.2011.»!

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Γιάννης Αλαφούζος:

«Εγώ και κάποιοι άλλοι άνθρωποι αναλάβαμε μία προσπάθεια για τη διάσωση του Παναθηναϊκού. Τονίζω τη λέξη διάσωση, διότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε μία κατάσταση που αν δεν γίνει κάτι οι συνέπειες θα είναι πολύ σοβαρές και το κόστος ακόμη μεγαλύτερο.

Ένα μοντέλο που λειτουργεί πολύ καλά είναι αυτό της πολυμετοχικότητας. Μιλώντας με ανθρώπους της UEFA μας είπαν πως για συλλόγους που έχουν προβλήματα, το πετυχημένο μοντέλο είναι η πολυμετοχικότητα. Κάναμε μία έρευνα αγοράς και υπάρχουν 1.600.000 Παναθηναϊκού, από τους οποίους οι 150.000 είναι ο σκληρός πυρήνας και οι 100.000 μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα.

Τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι θα ενισχύουν την ομάδα σε ετήσια βάση. Τα ποσά που δήλωσαν ότι θα ήταν διατεθειμένοι να αγοράσουν έστω και με μια μετοχή του Παναθηναϊκού (κάθε φυσικό πρόσωπο θα έχει μία ψήφο). Ο Μέσος όρος είναι 2.200 ευρώ, στους Ολυμπιακούς 2.000, στην ΑΕΚ 1800 και στον ΠΑΟΚ πιο χαμηλά και πάει ούτε καθεξής.

Η ερώτηση της έρευνας ήταν πόσα χρήματα θα ήσασταν διατεθειμένοι να πληρώνετε ως ετήσια συνδρομή και το ποσό σε μέσο όρο ήταν περίπου 450 ευρώ. Είμαστε σε φάση να δημιουργήσουμε ένα σωματείο φίλων του Παναθηναϊκού, που θα προχωρήσει στην υλοποίηση εγγραφής μελών με τη διαδικασία που σας είπα.

Πριν από αυτό υπάρχει ένας αριθμός επιχειρηματιών που έχει δεσμευτεί με πιο άμεσο τρόπο. Τη Δευτέρα τα μέλη του Σωματείου θα δώσουμε μία συνέντευξη αναφορικά με τις ημερομηνίες και τις λεπτομέρειες. Συγκεντρώνονται λεφτά αυτή τη στιγμή για να ενισχυθεί η ομάδα. Τα χρήματα που έχουν δεσμευτεί είναι της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ. Η δική μου πρόταση είναι μία πρόταση διάσωσης. Τον κ. Βγενόπουλο και τον κ. Βαρδινογιάννη τους ξέρω χρόνια. Δεν έχω ασχοληθεί με τα εσωτερικά της ομάδας. Ουδείς της ομάδας μας έχει εκτεθεί στα εσωτερικά προβλήματα της ομάδας και θέσαμε εαυτούς στη διάθεση της ομάδας.

Βγενόπουλος: Υπάρχουν ερωτήσεις;

Μέτοχος: Είναι ανακοινώσιμα τα ονόματα των φίλων που θα συμμετάσχουν;

Αλαφούζος: Την προηγούμενη φορά με διαρροές στον Τύπο υπήρχε πίεση σε κάθε επιχειρηματία και λόγω των ειδικών συνθηκών.

Μέτοχος: Τι έρευνα;

Αλαφούζος: Έγινε τον Μάρτιο από τον Γιάννη τον Μαυρή δείγμα 3.000 ατόμων με κανόνες στατιστικής και μοντέλα διεθνών ερευνών και όπως με διαβεβαίωσε και μία άλλη εταιρία που συνεργαζόμαστε έγινε με πολύ άρτιο τρόπο.

Μέτοχος: Συνεπάγεται προνόμια;

Αλαφού
Keywords
Τυχαία Θέματα