Από παιδί Παναθηναϊκός ο Σαργκάνης. Πού έβαλε τα λεφτά του Κοσκωτά…(vid)

Διαβάστε πώς χάλασε η μεταγραφή του Νίκου Σαργκάνη το 1979, ελέω... Γιώργου Βαρδινογιάννη. Πού έβαλε τα λεφτά του Κοσκωτά στο τελικό Κυπέλλου 1988...
Υπάρχουν παίχτες που η καρδιά τους στα νεανικά τους χρόνια χτυπάει σε Παναθηναϊκούς ρυθμούς, όμως η μοίρα τους φέρνει στο λιμάνι και εκεί τελικά παθιάζονται με την ομάδα του Πειραιά. Υπάρχουν, όμως, και εξαιρέσεις, όπως ο Νίκος Σαργκάνης που η πορεία τους δείχνει πως το πράσινο αίμα στις φλέβες τους δεν σταμάτησε ποτέ να κυλάει.

Το
Greenzone αποκαλύπτει πως ο «φάντομ» από παιδί υποστήριζε τον Παναθηναϊκό και πως η μεταγραφή του χάλασε εξαιτίας του… Γιώργου Βαρδινογιάννη. Μία ώρα πριν υπογράψει ο Σαργκάνης με τους «πράσινους» το 1979 εμφανίζεται η ισχυρή οικογένεια, παίρνει τον Παναθηναϊκό μέσα από τα χέρια του Παύλου Γιαννακόπουλου και χαλάει η μεταγραφή.

«Ο Σαργκάνης θα ήταν στον Παναθηναϊκό από το 1979, αν δεν απεφάζιζαν τότε οι Βαρδινογιάννηδες να αναλάβουν τις τύχες του ιστορικού συλλόγου» είπε τον Ιούνιο του 1985 ο Δημήτρης Θεοφάνης, προπονητής τότε του Ηλυσιακού και αυτός που ανέδειξε τον τερματοφύλακα, στην Αθλητική Ηχώ.

«Το 1979 ήταν η εποχή που το ελληνικό ποδόσφαιρο γινόταν από ερασιτεχνικό, επαγγελματικό. Τότε όλοι πίστευαν πως θα αναλάμβανε τον Παναθηναϊκό ο κ. Π. Γιαννακόπουλος… Θυμάμαι ότι ο Σαργκάνης είχε κατέβει από την Καστοριά για να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.

Τον πήρα ένα πρωί και πήγαμε στο γραφείο του κ. Γιαννακόπουλου για να κλείσουμε τη μεταγραφή. Είχαμε συμφωνήσει σε όλα, αλλά μας πρόλαβαν τα γεγονότα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ανακοινώθηκε ότι τον Παναθηναϊκό τον αναλαμβάνει ένας κολοσσός, ο όμιλος Βαρδινογιάννη και όπως ήταν φυσικό, η μεταγραφή ακυρώθηκε στο παρά ένα λεπτό. (…)

Ο Παναθηναϊκός έκανε «διάνα» που τον απέκτησε και αυτό θα φανεί πολύ σύντομα γιατί ο Νίκος είναι ένας πολύ μεγάλος τερματοφύλακας και σίγουρα θα γράψει τη δική του ιστορία στον Παναθηναϊκό, τώρα που έστω και… ετεροχρονισμένα πήγε στην ομάδα που από μικρός ήθελε να φορέσει τη φανέλα της».Και πράγματι! Ο Νίκος Σαργκάνης όχι απλώς τίμησε τη φανέλα με το Τριφύλλι, όχι απλώς της χάρισε ένα μαγικό τρόπαιο, αλλά είναι από τους λίγους που ήξερε καλά τι να κάνει τα «βρώμικα» λεφτά του Γιώργου Κοσκωτά.

Σαν σήμερα, στις 8 Μαΐου 1988, στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, ο Παναθηναϊκός κερδίζει τον Ολυμπιακό στα πέναλτι με 4-3. Η κανονική διάρκεια του ματς έληξε με τις δύο ομάδες ισόπαλες 2-2.

Πρωταγωνιστής στη διαδικασία των πέναλτι ο «φάντομ» Νίκος Σαργκάνης, ο οποίος απέκρουσε δύο φορές, αρνούμενος τα «δώρα» του Κοσκωτά… Τι εννοούμε με αυτό; Μόλις έληξε το ματς ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έτρεξε προς τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, τον αγκάλιασε και του φώναξε: «Πρόεδρε τους τα έβαλα στον κ… τα λεφτά»!

Τα πέναλτι: Αλεξίου 0-1, Βλάχος 1-1, Μπανιώτης 1-2, Σαργκάνης 2-2, Χαντζίδης απόκρουση, Χ. Δημόπουλος 3-2, Αποστολάκης 3-3, Γεωργαμλής 4-3, Φούνες απόκρουση

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σαργκάνης - Χατζηα
Keywords
Αναζητήσεις
σαργκανης προεδρε τα λεφτα, σαργκανης ειμαι ολυμπιακος
Τυχαία Θέματα