Τα γκολ και τα φάουλ της Γ.Σ. - Ηχηρό μήνυμα του κόσμου

Το GreenZone ήταν παρόν στη Γενική Συνέλευση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και σας μεταφέρει τα 10 σημεία-κλειδί όσων ειπώθηκαν...
Υπό την παρουσία της Θύρας 13 -που έπαιξε τεράστιο και καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη όσων ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ειπώθηκαν- πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

Όσα μας έκαναν εντύπωση, είτε θετική είτε αρνητική:

1) Ο Αριστείδης Καμάρας δημιούργησε αρκετές αρνητικές εντυπώσεις σε μία μεγάλη μερίδα των παρόντων, καθώς όπως εύστοχα ακούστηκε από μέλος της Συμμαχίας να λέει «άφησε στο σπίτι
το κοστούμι του Παναθηναϊκού και φόρεσε αυτό του δικηγόρου». Με μαεστρία απέφυγε ερωτήσεις που «έκαιγαν» -υπό το πρόσχημα του «εκτός θέματος».

2) Ο σύμβουλος Σπύρος Βλάχος έκανε παρουσίαση ενός νέου πλάνου, με μειωμένες τιμές για τα μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Τόνισε ότι μελετήθηκαν οι ομάδες λαϊκής βάσης του εξωτερικού και η τιμή που θεωρεί λογική είναι τα 90 ευρώ για κάθε τακτικό μέλος.

Εδώ βέβαια γεννάται το ερώτημα γιατί δεν έγινε παρόμοια έρευνα όταν δημιουργήθηκε εφέτος το Σωματείο, έτσι ώστε να αποφευχθεί η αποτυχία προσέλευσης μελών.

3) ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Τζίγγερ! Το αυτονόητο είπε για πρώτη φορά ο Γιάννης Αλαφούζος, έπειτα από μεγάλη πίεση που δέχτηκε από το πλήθος των μελών και των απλών φιλάθλων. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης φταίει που χρεοκόπησε η ομάδα. Γιατί; Μα γιατί ήταν μεγαλομέτοχος και είχε επιλέξει να μην πληρώνει. Γιατί φόρτωσε την ομάδα με ποδοσφαιριστές σε μεγάλη ηλικία και με πανάκριβα συμβόλαια που δεν προσέφεραν τίποτα απολύτως. Ο μεγάλος φιλόσοφος Σωκράτης θα ένιωθε περήφανος αν παρακολουθούσε τη «μαιευτική» των φιλάθλων που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έβγαλαν από το στόμα του προέδρου της ΠΑΕ αλήθειες!

4) Μετά τη λήξη της πριγκιπικής ΑΜΚ, αν δεν μπουν χρήματα από τον Φεϊζάλ, θα ανοίξει νέα ΑΜΚ ύψους 7,5 εκατ. ευρώ. Η Παναθηναϊκή Συμμαχία σκοπεύει να πάρει δάνειο για να προχωρήσει στην αύξηση, με εγγυητές του δανείου φυσικά πρόσωπα, ένας εκ των οποίων θα είναι ο Γιάννης Αλαφούζος.

5) Άσχημη εντύπωση προκάλεσε η επιβεβαίωση πως το όνομα Λουκάς Βύντρα είναι... απαγορευμένο. Ο Γιάννης Αλαφούζος ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να στοχοποιεί παίκτες, ακολούθως στοχοποίησε ξεκάθαρα τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, τονίζοντας πως είναι σίγουρος πως υποκρίνεται τον τραυματία!

6) Τα χρέη του Παναθηναϊκού είναι 28 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα 18 εκατομμύρια ευρώ είναι οφειλές προς παίκτες και προς την εφορία. Χρέη τα οποία δημιουργήθηκαν ΚΑΙ από την περυσινή σεζόν, όταν δηλαδή ο μεγαλομέτοχος είχε παρκάρει τις μετοχές του και ταυτόχρονα αναλωνόταν σε πριγκιπικά σήριαλ.

7) Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ξεσηκώθηκε όταν άκουσε για άλλη μία φορά πως στόχος είναι οι μισθοί των ποδοσφαιριστών να μην ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ για τον καθέναν. «Δεν θα δεχτούμε ποτέ να γίνει κομπάρσος η ομάδα», φώναξαν αρκετοί φίλαθλοι, ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος σημείωσε πως η κατάσταση αυτή θα κρατήσει για 2 χρόνια και μετά ελπίζει πως θα γίνει ξανά ανταγωνιστική η ομάδα. Δεν εξήγησε πάντως αν υπάρχει κάποιο σαφές πλάνο για κάτι τέτοιο και ποιο είναι αυτό.

8) ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα αυτονόητα και για τη Λεωφόρο και τη Διπλή Ανάπλαση. «Κάποιοι συμφώνησαν να δώσουμε το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο του Παναθηναϊκού, που είναι αυτός εδώ ο χώρος, το γήπεδό μας, για ένα... οικόπεδο στον Βοτανικό. Δεν δεχόμαστε κάτι τέτοιο εννοείται και θα μας βρουν απέναντί τους όσοι θέλουν να πέσει η Λεωφόρος χωρίς να μας δώσουν πρώτα δικό μας γήπεδο», είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και αποθεώθηκε από τον κόσμο.

9) Τον λόγο πήρε, κλείνοντας τη Γενική Συνέλευση, μέλος της Θύρας 13, ο οποίος με μεστό λόγο και με λέξεις - μαχαιριές βροντοφώναξε πως η διορία της στήριξης λήγει με το τέλος της φετινής περιόδου. «Ο ένοχος είναι ένας και έχει όνομα. Γιάννης Βαρδινογιάννης». Με αφορμή τους βασιλικούς μισθούς του Δημήτρη Γόντικα αναφέρθηκε σε όλα τα «κατάλοιπα Βαρδινογιάννη» από τα οποία ο υγιής κόσμος του Συλλόγου απαιτεί να αποβληθούν μέχρι τον Μάιο. Μπορεί τα 18 εκατ. ευρώ του χρέους να αφορούν παίκτες και συμβόλαια, όμως υπάρχουν άλλα 10 εκατ. ευρώ χρέους, ένα μέρος των οποίων οφείλονται σε στελέχη που έχουν προσφέρει λίγα και έχουν πάρει πολλά από τον Παναθηναϊκό.

10) «Γάγγραινα του Παναθηναϊκού οι παλαίμαχοι». Με αφορμή τις δηλώσεις του Αντώνη Αντωνιάδη (για τις οποίες ο «ψηλός» είπε πως αλλιώς τις έκανε στο ραδιόφωνο και αλλιώς μεταφέρθηκαν στο ίντερνετ και στις εφημερίδες), μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τους παλαίμαχους του Τριφυλλιού, φέρνοντας ως παράδειγμα και τον Μίμη Δομάζο, ο οποίος εμφανίστηκε σε φωτογραφίες παρέα με τον πρίγκιπα Φεϊζάλ, και οι οποίοι όπως σημειώθηκε δίνουν το κακό παράδειγμα και επηρεάζουν ένα σημαντικό κομμάτι του κόσμου.
Keywords
Τυχαία Θέματα