Πριγκιπολαγνεία, παράνοια και αμνησία

Επιλεκτική μνήμη έχουν οι λάτρεις της πριγκιπιάδας. Ο Στέλιος Σαρέσκος τονίζει στο ΕΘΝΟΣ πως οι ανακοινώσεις... κρατάνε ζωντανό το σήριαλ!
Ως «φωνή» του Βλάση Τσάκα λειτουργεί (για άλλη μία φορά) ο Στέλιος Σαρέσκος, δημοσιογράφος της πολιτικής εφημερίδας ΕΘΝΟΣ. Της εφημερίδας που συμπτωματικά ανήκει στον όμιλο Μπόμπολα, συνέταιρο του Γιάννη Βαρδινογιάννη στο MEGA και
μεγαλοκατασκευαστή που έχει αναλάβει μεταξύ άλλων τα έργα στο Βοτανικό.

«Οι ανακοινώσεις συντηρούν την πριγκιπιάδα» γράφει ο Στέλιος Σαρέσκος στην εφημερίδα του δημοσιογραφικού ομίλου (ΕΘΝΟΣ, Goal, Sentra Fm) που, για τους δικούς του λόγους, λειτουργούσε ως όργανο των πριγκιπικών παραμυθιών από το πρώτο εξάμηνο σόου του Σουλτάν, της Νούρα, των fund, του Ροναλντίνιο, του Σικαμπάλα και των «νέων Γουέμπλεϊ».

Προφανώς και έχει επιλεκτική μνήμη ο Στέλιος Σαρέσκος. Προφανώς και δεν είναι οι ανακοινώσεις που κρατούν ζωντανή την πριγκιπιάδα. Έτσι κι αλλιώς οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού έπραξαν το λογικό. Άνοιξαν την ΑΜΚ στα 28 εκατ. ευρώ και το σήριαλ -το deal όπως του αρέσει εδώ και 15 μήνες να το αποκαλεί- θα λήξει άμεσα. Είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο.

Πώς συντηρούνται οι πριγκιπιάδες;

Με το να ψάχνουν οι μάχημοι ρεπόρτερ και οι κύκλοι παραγόντων αν οι πρίγκιπες... υπάρχουν. Με το να ερευνούν, επί μήνες, αν έχουν οικονομική ισχύ. Με το εξετάζουν ως νέοι Σέρλοκ Χολμς γνήσια υπογραφής.Με το να υπογράφουν οι μεγαλομέτοχοι MoU, SoU, ΤοU, αλλά ταυτόχρονα με το να κρατάνε ερμητικά κλειστές τις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου.Με το να δημοσιεύονται βαρύγδουπες υποσχέσεις από τον Τύπο που αναστατώνουν τους φιλάθλους, χωρίς να έχει προχωρήσει καν η μεταβίβαση. Από επιστροφή του Σισέ μέχρι απόκτηση του Ροναλντίνιο είχε το μενού, όσο ο Παναθηναϊκός του Φερέιρα διεκδικούσε τον τίτλο.Με το να δημοσιεύονται απίστευτες δικαιολογίες για τις συνεχόμενες αναβολές που κράτησαν μισό χρόνο!Με το να μη ντρέπονται να προμηνύουν κάθε εβδομάδα πως «την Κυριακή θα είναι στο γήπεδο ο Σαουδάραβας κροίσος» και τελικά να ανακαλύπτουν αργίες, προσωπικά κολλήματα, θανάτους συγγενών και ό,τι άλλο κατεβάσει το μυαλό τους για να δικαιολογήσουν την μη εγκυρότητα των υποσχέσεών τους.
Με λίγα λόγια, οι πριγκιπιάδες δεν συντηρούνται με ανακοινώσεις, αλλά με όλα όσα έκανε ο τότε «παρκαρισμένος μεγαλομέτοχος» Γιάννης Βαρδινογιάννης, και με ό,τι επέλεξαν να μην πράξουν οι νυν μέτοχοι. Ας θυμηθεί, λοιπόν, ο Στέλιος Σαρέσκος τι έγραφε τότε ο ίδιος και το Μέσο που φιλοξενεί την πένα του. Τις εποχές που το… deal κρατούσε μισό χρόνο και οδηγούσε στην χρεοκοπία τον Παναθηναϊκό και στο να χαθεί ένα σίγουρο πρωτάθλημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα